Ana Sayfa YAŞAM 11 Kasım 2017

Başkan Uysal, Eyüp Sultan Cami çevresi uygulayacakları projeyi anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay hattında incelemelerde bulundu. Başkan Uysal, “Eyüp Sultan Hazretleri ve camii çevresi Türkiye adına, İstanbul adına bir çekim merkezi, cazibe merkezi haline gelecek. Tramvay ve çevre düzenlemeleri bittikten sonra tarihi yarımada, Sultanahmet, Taksim, Beyoğlu bölgesi gibi Eyüp’te, insanların hadi şuraları dolaşalım diyeceği bir yer olacaktır” dedi.

Eyüp Şehir Hatları İskelesi civarında inşaatı süren Eminönü- Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattında incelemelerde bulunan İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın eşlik etti. İncelemelerin ardından Başkan Uysal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“SADECE TÜRKİYE’DEN DEĞİL, BÜTÜN İSLAM DÜNYASINDAN EYÜP SULTAN HAZRETLERİNİ ZİYARETE GELENLER VAR”

Tramvay hattının açılmasıyla bir ulaşım probleminin daha sona ereceğini belirten Başkan Uysal, ’’Eminönü- Alibeyköy Tramvay hattı daha önce ihalesi yapılmış, inşaatına başlanmış, 2018 sonu itibariyle bitirilmesi planlanan ancak bu arada da özellikle geçiş güzergahlarında Haliç içerisinde fore kazıklarla, kazıkların üzerinden geçecek yol bölümleri de var. Onlarda bir aksama olmazsa 2018 sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. İlçe belediyemizle birlikte yaptığımız istişarede Eminönü’nden Alibeyköy’e uzanan tramvay hattının açılması çok önemli bir ulaşım problemini çözmüş olacak. Bunu hızlı bir şekilde bitirmenin hesabını yaptık. Bu arada sadece İstanbul’dan değil bütün Türkiye’den, sadece Türkiye’den değil, bütün İslam dünyasından Eyüp Sultan Hazretlerini ziyarete gelenler var. İstanbul içerisinden Eyüp Camisine günlük ziyaretçilerin sayısı çok fazla. Tramvay bu ziyaretçilerin işini kolaylaştıracak’’ şeklinde konuştu.

“EYÜP SULTAN HAZRETLERİ VE CAMİİ ÇEVRESİ TÜRKİYE ADINA, İSTANBUL ADINA BİR ÇEKİM MERKEZİ, CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Eyüp Sultan Camii ve çevresinin bir cazibe merkezi haline getirileceğini vurgulayan Başkan Uysal, ’’Eyüp Meydanı için neler yapılabilir, onu düşündük. Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde hızlı bir şekilde değerlendirip, oranın tamamen sıfırdan bir planlanarak Kültür Bakanlığımızla istişareli bir şekilde Eyüp Camii ve çevresini tamamen aslına uygun, tarihi dokusunu bozmadan neler yapılabilir, onu konuştuk. Kısa bir süre içerisinde meydan düzenlemelerine başlamış olacağız. Birkaç sene içerisinde de Eyüp Sultan dediğimiz zaman, Eyüp Sultan Hazretleri ve camii çevresi Türkiye adına, İstanbul adına bir çekim merkezi, cazibe merkezi haline gelecek. Tramvay ve çevre düzenlemeleri bittikten sonra tarihi yarımada, Sultanahmet, Taksim, Beyoğlu bölgesi gibi Eyüp’te, insanların hadi şuraları dolaşalım diyeceği bir yer olacaktır“ ifadelerini kullandı.

“ALİBEYKÖY TRAFİĞİNİ YAPACAĞIMIZ TÜNELLE RAHATLATACAĞIZ”

Alibeyköy’deki trafik sıkışıklığını gidermek için bir tünel yapmayı planladıklarını belirten Başkan Uysal, ’’Alibeyköy’e kadar metro ve tramvay hattımız bittiğinde önemli bir problemi çözmüş olacağız ama araç trafiğinde Alibeyköy merkezde çok ciddi bir sıkışıklık vardı. Alibeyköy merkez trafiğine girmeden bir tünelle yolun diğer tarafına geçerek trafiği rahatlatmış olacağız. Bunu da bir ay içerisinde başlayarak 6-7 ay içerisinde bitirmiş olacağız’’ diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir işçinin imza istemesi üzerine Başkan Uysal, işçinin baretini imzalayarak bu isteği geri çevirmedi.

selyus