Ana Sayfa YAŞAM 13 Haziran 2016

Beykoz Çayırı’nda “Geleneksel Ramazan Etkinlikleri”

Beykoz Sokak İftarları’yla her akşam sosyal birlikteliğe sahne olurken, iftar sonrası düzenlenen etkinlik ve konserlerle Ramazan sevinci Beykoz Çayırı’nda yaşanıyor.

Beykoz Çayırı’nda “Geleneksel Ramazan Etkinlikleri” hız kesmeden devam ediyor. Beykoz Sokak İftarları’yla her akşam sosyal birlikteliğe sahne olurken, iftar sonrası düzenlenen etkinlik ve konserlerle Ramazan sevinci Beykoz Çayırı’nda yaşanıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ANİMASYON GÖSTERİLERİ

Ramazan’ın neşesi çocuklar için Hacivat Karagöz, Kukla Tiyatrosu, Nasreddin Hoca ve Ortaoyunu gibi geleneksel eğlencelerin yanı sıra öğretici ve eğlenceli yarışmalar da sergileniyor. Ayrıca Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde sohbet, konser, şiir dinletileriyle manevi dünyamız aydınlatılıyor. 10 Haziran Cuma akşamı Beykoz Çayırı’nda ilk olarak çocuklar için animasyon gösterisi düzenlendi. Etkinlik, Mutasavvıf Tuğrul İnançer sohbeti, 11 Haziran Akşamı ise ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu sohbeti ve 12 Haziran’da Tasavvuf ve Türk Sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan konseriyle devam etti.

TUĞRUL İNANÇER RASULLULLAH’I ANLATTI

Kur’an-ı Kerimden ayetler ışığında Peygamberimizin örnek yaşantısından kesitler aktaran İlahiyatçı-yazar Tuğrul İnançer’i  Beykoz Çayırı’nı dolduran vatandaşlar ilgiyle dinledi. İnançer, Rasulullah aşkıyla dolu sohbetinde, tefekkür etmenin önemine değindi.

BEYKOZ ÇAYIRI’NDA NİHAT HATİPOĞLU SOHBETİ

Hoş sohbetleriyle tanınan İlahiyatçı-yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Beykoz’da  ağırlandı. Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz’in ve sahabenin hayatından çok özel kesitler aktardı. Beykoz’da ilgiyle izlenen Hatipoğlu’nun duasına ilçe sakinleri hep birlikte eşlik etti. 

AHMET ÖZHAN KONSERİ

Ramazan etkinlikleri kapsamında Beykoz Çayırı’nda tasavvuf müziğinin güçlü ismi Ahmet Özhan da konser verdi. Hilal TV’den canlı yayınlanan programda Tasavvuf musikisi ve ilahiler seslendiren Özhan, 11 ayın sultanı Ramazan’da Beykozlularla bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu geceyi bize hazırlayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e çok teşekkür ediyorum. Bir olalım, birlikte yaşayalım, sizlere gönül dolusu sevgiler sunuyorum” dedi.​

selyus