Ana Sayfa YAŞAM 17 Mayıs 2018

Binlerce Kadıköylü gönül sofrasında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Gönlümüz Bir, Soframız Bir “ temalı iftar buluşması büyük bir ilgi gördü. Kadıköy İlçe sahilinde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Aydoğan Ahıakın, Kaymakam Dr. Mustafa Özaraslan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Işık, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Aydoğan Ahıakın, Ramazan ayı boyunca Kadıköy’ün her mahallesinde iftarlarla, mahalle sakinleri arasında kaynaşma, dayanışma, muhabbet ve komşuluğu artırmak, bu vesileyle de Ramazan’ın ruhu olan kardeşlik paydasında buluşmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Tüm Müslüman âleminin Ramazan’ını kutluyorum.  Gönlümüz bir,  soframız bir,  herkes ev sahibi ve herkes davetli. Ramazan arifesinde İsrail çok büyük bir katliam daha gerçekleştirmiştir. Amerika Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını barışçıl yollarla protesto eden çok sayıda Filistinli kardeşimiz şehit olmuş ve binlercesi de yaralanmıştır. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliamlara halklar nezdinde tepki gösterildiği belirterek, devletlerin duyarsızlığının ise tahammül edilemez noktaya gelmiştir. Filistin’de tek suçları binlerce yıldır yaşadıkları topraklardaki haklarını savunmak olanlara saldırıyla karşı karşıyayız. 65 şehit 3 bine yakın yaralı var. İsrail’in hak, hukuk tanımayan saldırıları nedeniyle Filistinliler bir kez daha zulme maruz kaldılar. Ümmetin Mazlumların umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Tüm dünya göz yumsa da biz İsrail zulmüne rıza göstermeyeceğiz. Kudüs’ün İsrail tarafından gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz. Filistin’in huzura ve güvene kavuşacağı günlere kadar destekleyeceğiz. Herkesin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Bizim için huzur ve sükûnet için gelen Ramazan, maalesef ki İslam dünyası için öyle olmadı. Sofralarımızda yemekle birlikte Filistinli kardeşlerimizin üzüntülerini paylaşacağız.

İlginizi çekebilir

Sancaktepe’de cinayet

Sancaktepe’de cinayet

selyus