Ana Sayfa YAŞAM 30 Nisan 2022

BİRDEF İstanbul İl Başkanlığı, misafirlerini iftar sofrasında ağırladı

Birleşmiş Dernekler Federasyonu (BİRDEF) İstanbul İl Başkanı İnanç Yakup Çolak; “Ramazan ayı, kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanır ve sevgi, hoşgörü, dayanışma gibi olumlu hissiyatlar ön plana çıkar. Dini açıdan taşıdığı önemle birlikte bireysel açıdan sorumluluk ve sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma duygularının en yüksek yaşandığı, Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilmiştir.”

HABER: AMİNE MERVE ALADAĞ

Birleşmiş Dernekler Federasyonu İstanbul (BİRDEF) İl Başkanlığı, Başkan İnanç Yakup Çolak’ın öncülüğünde dostlarını iftar sofrasında ağırladı.

Edirnekapı’da bulunan Mihrimah Sultan Camii avlusunda düzenlenen iftar programına ev sahibi BİRDEF İstanbul İl Başkanlığı, Başkan İnanç Yakup Çolak’ın yanı sıra AK Parti Kırıkkale 23. Dönem eski Milletvekili Turan Kıratlı, Emekli Müsteşar Baki Şener, Birleşmiş Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sevet Öztaş, Topkapı Üniversitesi’nden öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

“OLDUKÇA SAMİMİ VE KEYİFLİ BİR İFTAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK”

Gönül sofrasında misafirlerini ağırlamaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Birleşmiş Dernekler Federasyonu İstanbul İl Başkanı İnanç Yakup Çolak; “Ramazan ayı, kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanır ve sevgi, hoşgörü, dayanışma gibi olumlu hissiyatlar ön plana çıkar. Dini açıdan taşıdığı önemle birlikte bireysel açıdan sorumluluk ve sosyal açıdan da yardımlaşma, dayanışma duygularının en yüksek yaşandığı, Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilmiştir. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda “On Bir Ayın Sultanı” olarak kabul edilmektedir. Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne ay Ramazan ayıdır. Maneviyatı her yönüyle yüksek olan Ramazan ayına sayılı günler kala Birleşmiş Dernekler Federasyonu İstanbul İl Başkanlığı olarak iftar yemeği tertipledik. Oldukça samimi ve keyifli bir iftar programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize ve Fatih Belediyesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKAN ÖZTAŞ, İL BAŞKANI ÇOLAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ramazan ayına sayılı günler kalasıya düzenlenen iftar yemeğinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Birleşmiş Dernekler Federasyonu (BİRDEF) Genel Başkanı Servet Öztaş, “Bizleri bu nezih ortamda bir araya getiren İstanbul il başkanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: İstanbul Takipte Haber Koordinatörü Amine Merve Aladağ

selyus