Ana Sayfa YAŞAM 24 Aralık 2015

Bölgenin Sesi Gazetesi’nin onur gecesi

Bölgenin Sesi Gazetesi’nin 100. sayısının tanıtım gecesinde bir konuşma yapan gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Hilmi Eren, ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden ve kim” diyerek 5N 1K kuralı içerisinde sorular oluşturan unsurların en doğrularıyla haberi oluşturmayı hedefleyerek bugünlere geldiklerini ifade etti.

İstanbul’un sesli, bir o kadar da etkili yayın organı Bölgenin Sesi Gazetesi’nin mutlu ve onurlu gecesinde duygulu anlar yaşandı. 100. sayısını çıkarma onurunu ve bir o kadar da duygularını yaşayan gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Hilmi Eren’in başarılı çalışmalarının eseri olan Bölgenin Sesi Gazetesi’nin ilkelerini geniş bir şekilde konuşmasında anlattı. Seçkin konukların yoğun katılım gösterdiği gecede bir konuşma yapan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Şile Bölgenin Sesi Gazetemizin 100. sayısı nedeniyle biraraya geldiğimiz bir toplantıda basını yad etmeden sözlerimize başlamamız mümkün değil. Ben bu vesileyle bütün basım mensuplarımızı kutluyorum. Basınla iştigal eden belediyeler ve kurumlarla çalışan basın mensuplarını saygıyla selamlıyorum” dedi.

İstanbul Takipte Haber sitesi olarak, özellikle Anadolu Yakası’nda etkili haberleriyle adı gibi ses getiren Bölgenin Sesi Gazetesi’ne bundan sonraki yayın hayatında başarılar dileriz.

Bu duygulu ve gururlu geceye: Şile Kaymakamı Salih Yüce, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, AK Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Dizieri, Ümraniye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Osman Aydın, CHP İlçe Başkanı Seceaddin Güney, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil katıldı.

“BASININ YAPTIĞI HABERLERDE NE KADAR ETKİLİ OLDUĞUNU ANLAMAKTAYIZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in selamlarıyla sözlerine başlayan Zeki Bıyık, “Özellikle toplumun bilgilendirilmesinde basının ne kadar önemli bir görevi olduğunu gazeteci arkadaşlarımızın yaptıklarından anlamaktayız. İşte bugün 100. sayısını kutladığımız bu güzel gazetemizin özellikle İstanbul’umuzun Anadolu Yakası’nda yapılan faaliyetlerini halka duyurulmasında ne kadar önemli bir etkisi olduğunu çıkarttığı sayılardan görüyoruz. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Nice yüzüncü sayılarla başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

“YEREL MEDYANIN ULUSAL MEDYAYA GÖRE BİRAZ DAHA MAHALLİ HASSASİYETLERİ, BİRAZ DAHA MAHALLİ HEDEFLERİ VAR”

Bu gecenin anlamına dönük burada unutulmaması gereken asıl mecra değerli basın mensuplarıdır diyen Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Özellikle yerel basının Şile Bölgenin Sesi Gazetemizin 100. sayısı nedeniyle biraraya geldiğimiz bir toplantıda basını yad etmeden sözlerimize başlamamız mümkün değil. Ben bu vesileyle bütün basım mensuplarımızı kutluyorum. Basınla iştigal eden belediyeler ve kurumlarla çalışan basın mensuplarını saygıyla selamlıyor, kendilerine hoşgeldiniz diyorum. Ben bugün burada değerli kardeşimiz ve birçok çalışmamızda teşviki mesai halinde olduğumuz, haber olma vasfımızdan kaynaklı sürekli görüştüğümüz Süleyman Hilmi Eren dostumuz, bugüne kadar 5 yıldır mücadele vermek kaydıyla 100. sayısına ulaşan Bölgenin Sesi Gazetesinin bir kutlama programında ev sahibi olarak Şile’de bulunmaktayız. Yerel basının güçlenmesi anlamında bizler içinde onur verici bir gelişme. Ben kendilerini bugüne kadar yapmış olduğu meşakkatli süreçle muvaffakiyetle yürümüş olduğu bu yolculukta tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum”

Başkan Tabakoğlu, “Basın mensubu olmanın, bir gazete çıkarmanın gerçekten meşakkatli bir iş olduğunun şahidi ve müşahidi olarak kolaylıklar diliyorum. Çünkü; çok okuyan, çok inceleyen bir toplum değiliz. Gazetelerimiz okuyucular eliyle sade hayatı tesis etmekte zorlanan bir yol kat ediyorlar. Bugün dünyada bakıyoruz toplam nüfusunun bir, iki kat fazla trajda gazete okunan ülkeler var. Bizim ülkede ise okuma; arzu ettiğimiz seviyede değil. O yüzden yerel basına gerçekten büyük görev düşüyor. Çünkü; toplumla, halkla iletişim kanallarını, kamunun, siyasi cenahın ve aynı zamanda yönetişime katılma hassasiyetlerini veya her türlü olaylarla haberleşme vasfını yerel medyanın ortaya koyduğu bir gerçek. Özellikle yerel medya ulusal medyaya göre biraz daha mahalli hassasiyetleri, biraz daha mahalli hedefleri, ulusal medyada haber olmasında zorlandığımız veya zorlanacak birçok konuyu bizlerle buluşturan bir misyonu üstleniyor. Ve bir yerel kimliğin gelişmesinde, özellikle vizyonumuzun gelişmesinde bunu ortak bir dille ortaya koyuyor. Ben bu açıdan yerel basını taktirle karşılıyorum. Bazen ihtilaflarımız olabiliyor, bizimde hoşumuza gitmeyen haberler olabiliyor ama topluma rehber olma vasfıyla ilçede bu ihtilafımızı giderme anlamında eleştiri kültürümüzü geliştirme anlamında ortaya koyuyor. Tabii ki eleştiri olacak, tabii ki takdir olacak. Hem marifet iltifata tabi, hem hatalar eleştiriye ve aynı zamanda tenkide muhatap olmak zorunda. Bunların her birinin yapıcı, topluma katkı değer kazandırıcı olma hakkını bizler her fırsatta dile getiriyoruz. Ve bu misyonu da o anlamda önemli telaki ediyoruz. Ben Şile adına yüklenmiş olduğu misyon itibariyle, Şile’nin tanıtımı, Şile’nin algılanması ve Şile’nin marka değerinin keşfedilmesi anlamında da gerçekten Bölgenin Sesi Gazetemizi yerel olarak başarılı buluyorum. Kendisini tekrar kutluyorum. İnşallah nice yüzüncü ve bininci sayılara ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

“BEN DEĞERLİ BASIN MENSUBU KARDEŞLERİME HEP HÜR BASININ TEMSİLCİLERİ DİYORUM”

Gecede selamlama konuşması yapan Şile Kaymakamı Salih Yüce, “Değerli arkadaşlar, demokrasi kültüründe kuvvetler ayrılı prensibi vardır, bilirsiniz. Üçlü olarak sayılır ancak; ben bunu dörtlü olarak addediyorum ve birinci güç olarak ta basını görüyorum. Basın gerçekten kamuyu oluşturmada son derece etkilidir. Kamu oluştururken de algı çok önemli. Algıyı nasıl oluşturursanız vatandaşın nazarında da öyle algılanır. Yanlış bir algı oluşturursanız da o doğru olarak gider ve birileri mağdur olur. Doğruyu algılamakta zaten bu sizin vazifenizdir. Ben değerli basın mensubu kardeşlerime hep hür basının temsilcileri diyorum. Burada gazeteci kardeşlerimiz var, hepsine başarıla diliyorum. Yüzüncü sayısını çıkaran Süleyman Bey kardeşime de sayın başkanımın dediği gibi yüz yıllar, bin yıllar diliyorum” şeklinde konuştu.

“5 YIL SÜREYLE OKURLARIMIZIN GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEVECCÜH BİZİ DAHA ÇOK HEYECANLANDIRDI VE GURURLANDIRDI”

Gecenin mimarlarından Bölgenin Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Hilmi Eren, “Gazetecilik; heyecandır, coşkudur, maceradır, tutkudur. İşte bu duygularla 2011 yılının Haziran ayında çıktığımız yolda 100. sayımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mutluluğumuzu da değerli dostlarımızla paylaşalım istedik. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. “Bölgenin Tek Söz Sahibi Olan Gazetesi” sloganıyla çıktığımız bu yolda, gece-gündüz demeden, doğru haberin peşinde yılmadan koştuk. 5 yıl süreyle okurlarımızın göstermiş olduğu teveccüh bizi daha çok heyecanlandırdı ve gururlandırdı. Okurlarımızın verdiği destekle doğru haberin peşinde doğru haberin peşinde koşturmaya gururla devam ediyoruz”   

“neden bölgenin sessi gazetesi”

Süleyman Hilmi Eren, “Gazetemizin adını siz değerli okurlarımıza bölgemizde olup bitenlere ilişkin olabildiğince fazla ve doğru bilgi vermek için sizin sesiniz olmasını hedeflediğimiz için “Bölgeni Sesi Gazetesi” olarak belirledik. Bu 5 yıl içerisinde halkın sesi olduk, esnafın sesi olduk, yerel yöneticilerin sesi olduk, STK’ların sesi olduk, siyasilerin sesi olduk, amatör sporcuların sesi olduk.

Ancak; asla ve asla kötünün, yalancının, iftiracının ve hırsızın sesi olmadık. Haksızlığa karşı mücadele ettik, vatandaşımızın hakkını koruduk.

Türkiye’de uygulanan meslek ilkeleri ışığında dürüst ve doğru iletişim temelini düştür edinerek, ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden ve kim” diyerek 5N 1K kuralı içerisinde sorular oluşturan unsurların en doğrularıyla haberi oluşturmayı hedefledik. Gazetecinin görevi yapılabilmesi için habere, olaya, olguya, belge ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun içinde gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. ‘Gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşması göze alan insan gazetecidir’ ilkesinden asla ve asla vazgeçmedik.

Herhangi bir menfaat gurubuna bağlanmadan açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak gazetecilik etiğimizin olmazsa olmazı oldu. İşte bu amaç ve hedefle ilkelerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yayıncılık mücadelemizde 100. sayımıza ulaşmamız doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Okurlarımızın Bölgenin Sesi Gazetesi’ne göstermiş olduğu ilgi ve alaka bizleri son derece gururlandırmıştır.  

Bugünlere gelmemizde maddi ve manevi desteği olan tüm okurlarımıza, bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için siz dostlarımıza teşekkür ederiz” diye konuşmasını tamamladı.   

selyus