Ana Sayfa HUKUK, YAŞAM 30 Ocak 2021

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe’ye hakaret edenlerin 4’ü adliyeye sevk edildi

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 5 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bir şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakılırken emniyetteki sorgusu tamamlanan 4 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

YASAKLI EVRAKLAR VE KİTAP BULUNDU

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 5 şüpheli gözaltına alınmış, 1 şüpheli savcılık tarafından serbest kalmıştı. 2 şüphelinin aramasının devam ettiği soruşturma kapsamında polis ekiplerinin Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde LGBT Kulüp Odası’nda yaptığı aramalar polis kamerasına yansıdı. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirildiği görülüyor.

selyus