Ana Sayfa YAŞAM 3 Kasım 2019

Bütün Türkiye, Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir’in insani dokunuşunu konuşuyor

Ordu’nun Gürgentepe ilçesi Gülbelen Mahallesi’nin maskotu olan ve mahalle yolundan geçen hemen herkese selam veren engelli Salih Belen için kaymakamlık tarafından durak yapıldı ve adına “Salihin yeri” verildi. Kaymakam Nursel Özdemir’in küçük bir dokunuşu bile Salih Belen’i mutlu etmeye yetti. Bütün Türkiye, Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir’in bu güzel insani dokunuşunu konuşuyor…

Ordu Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir, yaşamının büyük bir bölümünü yol kenarında geçiren engelli Salih Belen’e yağmurdan korunması için küçük bir bekleme durağı yaptırarak mutlu olmasını sağladı.

Burada ki incelik halden anlamak, insanları nasıl mutlu edebileceğini yakalamak ve tabi bunları yapmak için de duygulu olabilmek lazım.

İster Kaymakam ol, ister Vali ol, ister İçişleri Bakanı ol ve istersen Cumhurbaşkanı ol fark etmez, yeter ki insan ol!

Geriye doğru baktığımızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tür insanlara dokunuşları çoktur.

“SALİH’İN YERİ”

Gürgentepe’nin maskotu olan Salih Belen, ‘Salih’in Yeri’ adıyla yaptırılan bekleme durağında selamlama işlemine ıslanmadan devam ediyor.

6 çocuk babası Cemal Belen, Salih’in doğuştan zihinsel engelli olduğunu söyledi.

Oğlunun vaktini her gün yol kenarına çıkıp araçlara el sallayarak geçirdiğini aktaran Belen, “Salih’i gören Kaymakam Hanım güzel bir davranış göstererek oğlum için bekleme durağı yaptırdı. Böylece oğlum hem yağmurlu havalarda ıslanmamış hem de üşümemiş oluyor. Oğlumun yüzünü güldüren sayın Kaymakamımıza teşekkür ederim” dedi.

selyus