Ana Sayfa YAŞAM 17 Ocak 2019

Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu’na lütfen kulak verelim!

Hayırsever duyarlı vatandaşlar tarafından kurulan ve yaptığı önemli çalışmalarla adından güvenle bahsettiren Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu, 0-12 yaş arasındaki yetim, öksüz, engelli ve ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik önemli bir yardım kampanyası başlattı.

Yaklaşık 9 yıl önce kurulan ve ilk etkinliğinde 5 çocuğa kıyafet alabilen Büyüdüm Çocuk Oldum Platformu, hayırseverlerin desteği ve onlara sağladığı güvenle büyümeye devam ediyor. Bu kış, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya, Bursa ve Yalova’nın da olduğu 17 ilde yaklaşık 3000 çocuğa kışlık kıyafet dağıtarak çocukları sıcak bir kışa hazırladı.

0-12 yaş arasındaki yetim, öksüz, engelli ve ihtiyaç sahibi her çocuğu hedef alarak çalışmalarını yürüten platform, hiçbir siyasi oluşum ve cemaate bağlı olmadan çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor. Yaklaşık 1 sene önce Yardımhane adıyla dernekleşen platformun merkezi İstanbul, Üsküdar’ da bulunmaktadır.

YARDIM EDENLER 8 ŞUBAT SON GÜN

Sıcak, dinamik ve ağırlıklı olarak öğrenci ve gençlerden oluşan ekip; Türkiye’ de Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş okullarını boyayarak eğitim için yeniden çekici hale getiriyor, kitap toplayarak köy okullarında kütüphane açıyor. Yılda birkaç kez, özellikle Afrika ve savaş mağduru ülkelerde yardım organizasyonu düzenleyen ekip, önümüzdeki günlerde, hazırladıkları kırtasiye paketlerini Ugandalı çocuklara götürmek için Afrika’ ya doğru yola çıkıyor. İçinde defter, kalem, silgi, kalemtraş, gibi malzemelerin olduğu paketi 25 TL karşılığında hayırseverlerine sunan ekip, 1 çocuğa bile bu paketi hediye eden hayırseverine, etkinlik sonrasında Afrika’ lı çocuğun kırtasiye paketi ile birlikte olduğu fotoğrafı gönderiyor. Destek olmak isteyen hayırseverler, 8 Şubat 2019’ a kadar derneğe telefon numarasından ulaşabilirler.

selyus