Ana Sayfa YAŞAM 30 Mart 2024

Büyük Vuslat Ailesi Gönül Sofrası’nda buluştu

Uluslararası Vuslat Derneği (UVD) Geleneksel İftar programı Darülirfan salonunda gerçekleşti.

Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit’in duası ile başlayan programa Vuslat Derneği Başkanı Hamza Cebeci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Sanatçı Orhan Gencebay, İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Hüseyin Topbaş, UVD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Akar, UVD Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Vuslat Derneği gönüllüleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

UVD Yüksek İstişare Kurulu Bakanı Kemal Akar programda bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Platformun 12. İftar programını yaptıklarını ifade eden Akar; “Her gün yeni gönüllülerimiz aramıza katılıyor, sizlerle birlikte büyüyor ve güçleniyoruz. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

En kalbi selamlarımla berhudar olun, diyerek salonu selamlayan kıymetli sanatçımız Orhan Gencebay; “Birliğimiz, dirliğimiz hiç bozulmasın. Bizim insanlığa örnek olan gelenek göreneklerimiz var. Onları kaybetmemek için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.” dedi.

Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da Akar’ın ardından salonu selamladı. “Medeniyet tasavvurumuzun başkenti İstanbul’da bu güzide ortamda böyle bereketli bir sofrada bizi buluşturduğu için Vuslat Derneğine teşekkürlerimi sunuyorum.” diyen Kıran sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsana kendisini ve medeniyetimizi tanıtan bir derneğin birlikteliğinde yer almak bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, “Benden önceki konuşmalar seçimlerin ne kadar önemli olduğunu o kadar güzel ifade ettiler ki. Evet çok önemli bir seçim sürecinden geçiyoruz. Ya bu şehre hizmet etmek için dertlenen adaya, ya da bundan 5 yıl önce verdiği sözleri ve vaatlerini bugünlerde unutan aday oy vereceğiz. Ya Yerli ve Milli ve Yerli duruşu olan adaya yada PKK iltisaklı DEM Partisi ortak seçime giren adaya oy vereceğiz. Karar İstanbulluların.”

Programda kapanış konuşması yapan Başkanımız Hamza Cebeci Vuslat adının dünyanın çeşitli yerlerinde aynı dertle dertlenen dostların bir araya gelişini ifade etmesi sebebiyle derneğin adı olduğunu ifade etti ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Her geçen gün aramıza katılan dostlar ile birlikte gücümüze güç katılıyor. Daha kalabalık salonlarda daha büyük masalar kuruyoruz. Birlikteliğimizin hiç bozulmamasını temenni ediyorum. Hepinizi muhabbet ve hürmetle selamlıyorum.”

Program hatıra fotoğrafı ile son buldu.

selyus