Ana Sayfa YAŞAM 22 Ağustos 2015

Çekmeköy Belediyesi’nden engelsiz deniz hizmeti

Çekmeköy Belediyesi, ulaşım zorluğu nedeniyle denize gidemediklerini belirten engelli gençleri, aileleri ile birlikte Şile’ye götürdü ve dönüşünde de evlerine bıraktı.

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne bağlı Belediye Engelliler Merkezi, engellilerin ulaşımlarını sağlayan Engelsiz Taksi ile ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor. İlçede yaşayan iki gencin denize gitme taleplerini değerlendiren Belediye Engelliler Merkezi (BEM), gençleri aileleri ile birlikte Şile sahiline götürdü. Engelsiz Taksi ile ulaşımı sağlanan gençler, gün boyunca güneşin ve denizin tadını çıkardılar. Belediye ekiplerinin gözetiminde gerçekleşen günübirlik gezide, engelli gençler kadar aileleri de güzel bir gün geçirdi.

Her fırsatta Engelsiz Taksi hizmetinin sadece hastane ulaşımı için olmadığını dile getiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Evinde engelli bireyi bulunan aileler içinde sosyal hayata katılım noktasında sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bu ailelerimize her konuda destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz,” dedi.

Etiketler:
selyus