Çekmeköy’den Bayırbucak’a şefkat köprüsü

Çekmeköy’den Bayırbucak’a şefkat köprüsü

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, Ümraniye İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ÜMİMDER) ve Hayrat Yardım Vakfı’nın Bayırbucak için topladıkları yardımlar dualarla yola çıktı.

Asırlardır yaşadıkları topraklarda Rusya ve Esed rejimi tarafından ağır bombardımana alınan ecdad yadigarı Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor. Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, Ümraniye İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ÜMİMDER) ve Hayrat Yardım Vakfı’nın başlattığı yardım kampanyasıyla toplanan, kıyafet, ayakkabı, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan dokuz tır yardım Çekmeköy Belediyesi önünden dualarla yola çıktı.

Çekmeköy Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen programa Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ÜMİMDER Başkanı Yusuf Yılmaz, Hayrat Yardım Vakfı Anadolu Yakası Koordinatörü Sefer Gezer, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda Çekmeköylü vatandaş katıldı.

Programda konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız” Bizler sıkıntıya düşen insanlara yardım etmeye gayrete diyoruz. Bin yıldır İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan, üç kıtaya barış, huzur ve adaleti götürmüş zalimin karşısında olup mazlumun yanında olmuş bu millet, bugünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde eski misyonuna uygun şekilde çalışıyor. Bu güzel çalışmada emeği ve katkısı olan Çekmeköylülere teşekkür ediyorum. Türkmen kardeşlerimizin Bayırbucak’ta verdikleri haklı mücadelelerinde muvaffak olmalarını diliyorum,” dedi.

Programda katılımcılara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Bugüne kadar olduğu gibi Çekmeköy halkı yine mazlumun yanında oldu ve yardımlarını kardeşlerine ulaştırmamız için bizlere teslim etti. Bugün yola çıkan tırlarımız ile birlikte toplamda 15 tırımızı yolcu ettik. Rabbim tüm hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin. Ülkemiz Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde misyonuna uygun olarak üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bizlerde bu yolda elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu projede, tırların yüklenmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarım ve vakıflarımızdan Allah razı olsun” dedi.

selyus