Ana Sayfa YAŞAM 23 Aralık 2019

Çekmeköy, kadına yönelik şiddete karşı bir duruş sergiliyor

Çekmeköy’de “Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı” kapsamında “Aile içi ve Kadına karşı şiddetle mücadele” toplantısı gerçekleşti.

Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan başkanlığında gerçekleşen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve daire amirleri ve muhtarlar katıldı. 2020 – 2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun” uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla gerçekleşen toplantıda, Çekmeköy Sosyal Hizmet Merkezi psikoloğu Tuğba İmamoğlu tarafından sinevizyon gösterimi ile sunum yapıldı.

7 temel hedef ve 175 faaliyet içeren “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ve “İşbirliği Protokolü” hakkında bilgi sunulan toplantıda mevzuatın etkin uygulanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, farkındalık arttırma ve bilinç yükseltme hedefleri üzerine konuşuldu.

selyus