Ana Sayfa YAŞAM 23 Haziran 2015

Çekmeköy’ün çocukları Kur’an’la buluşuyor

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Müftüsü Muhammed Suiçmez’in de katıldığı törende “Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım” projesi tanıtıldı.

Çekmeköy Belediyesi, yaz tatillerinde mahallelerindeki Kur’an Kursları’na gidecek çocuklar için ödüllü yarışma düzenliyor.  Çekmeköy Müftülüğü işbirliği ile hazırlanan projeye, ilçedeki 50 Yaz Kuran Kursu katıldı. Kurslarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği müfredat doğrultusunda eğitim alacak olan öğrenciler, 17 Ağustos’ta sınava girecekler.

KURS SONUNDA ÖDÜL VAR

9-10 yaş, 10-11 yaş, 12-13 yaş 14-15 yaş kategorilerinde yapılacak sınav sonucunda dereceye girecekler, birbirinden güzel ödülleri de almaya hak kazanacaklar.  Proje sonunda; birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere fotoğraf makinesi, dördüncülere müzik çalar, beşincilere kol saati ve 25. sıradakilere kadar futbol topu ya da kitap seti hediye edilecek.

PROJE TANITILDI

Proje, Taşdelen Cebir Camiinde düzenlenen törenle tanıtıldı. Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Müftüsü Muhammed Suiçmez’in de katıldığı törende,  çocuklara projenin detayları anlatıldı.

Etiketler:
selyus