Ana Sayfa YAŞAM 1 Kasım 2014

Çekmeköy’de aşure bereketi

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Muharrem Ayını Taşdelen’de vatandaşlara aşure ikram ederek karşıladı.

Çekmeköy’de aşure bereketi

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Muharrem Ayını Taşdelen’de vatandaşlara aşure ikram ederek karşıladı.

Çekmeköy Belediyesi, bereketin simgesi haline gelen aşure dağıtımını, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Başkan Yardımcılarının katıldığı programlarla gerçekleştirdi.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Taşdelen Yusuf Cebir Camii’nde cemaate aşure ikramında bulunurken, Belediye Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel, Eyüp Yıldırım, Ahmet Epli, Fatih Sırmacı ve Latif Coşar’da Başkan Poyraz’a aşure ikramı sırasında eşlik ettiler.

Aşure’nin yapımı ve paylaşılması çok önemlidir

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İslam inancına göre Ramazan ayından sonra en faziletli ay olan Muharrem ayının ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunurken; “Aşure’nin yapımı ve paylaşılması çok önemlidir. Birçok malzemenin buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlının bizim farklılıklarımızı temsil ettiğine inanıyorum. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, evlerimizden ve ülkemizden bereketi eksik etmesin.” dedi.

Aşure paylaşmaktır

Aşure ismi verilen tatlının ortaya çıkışına dair bir inanış mevcuttur. Aşure Çorbası da denilen bu tatlı, Nuh Tufanı’ndan sonra geminin ambarında kalan erzakı karıştırıp yiyecek hazırlamasıyla ortaya çıkmıştır. Hakkında birçok rivayet bulunan aşure 21. Yüzyılı yaşadığımız bugünlerde bile komşular arasında paylaşmanın sembolü olarak gelenek halinde devam ettiriliyor.

Etiketler:
selyus