Ana Sayfa YAŞAM 14 Nisan 2015

Çekmeköylülerin niye vazgeçmediğinin fotoğrafı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile yardımcısı ve AK Parti Çekmeköy’ün kurucu başkanı Şahmettin Yüksel kendilerine yakışanı yapmaya devam ediyorlar. Duygularını katarak yaşlılarla ilgilenen bu iki güzel insandan böyle görüntüleri sürekli görmek mümkün..

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile yardımcısı ve AK Parti Çekmeköy’ün kurucu başkanı Şahmettin Yüksel kendilerine yakışanı yapmaya devam ediyorlar. Çekmeköy İlçesi’nin kuruluşunda çok büyük emekleri olan ve adeta tırnaklarıyla kazıyarak kenti bugünlere getiren her iki güzel insanın yaşlılara gösterdiği saygı ve küçüklere karşı şefkati hamurdan geliyor olmalı. Bu işler öyle sonradan suni hareketlerle olacak şeyler değil. Ne kadar rol yaparsan yap şu fotoğraftaki samimi ve içten gelen ilgiyi gösteremezsiniz.

Dostlukları eskilere dayanan bu ayrılmaz ikilinin ilçede sürekli yaptıkları gezilerde vatandaşlarla birebir ilgilenerek varsa bir talep ivediyle çözmek için belediyenin ilgili birimlerini harekete geçirmeyi de ihmal etmiyorlar.

Çekmeköy’un bu iki güzel değerinin maneviyatla iç içe olmalarından dolayı insana olan bakışları akla Yunus Emre’nin “Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü‘’ sözünü getiriyor.

Ayrıca yaşlılara gösterdikleri saygı ise Peygamber Efendimizin (S.A.V.) “Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder” Hadis-i Şerif’ini bizlere hatırlatıyor. (Tirmizî, “Birr,” 15; Ebu Davud, “Edeb,” 58)

Yine bir başka Hadis-i Şerif “Küçüklerine şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı göstermeyen bizden değildir” (Tirmizi, Birr :15)

Etiketler:
selyus