Ana Sayfa EDEBİYAT, YAŞAM 13 Aralık 2019

Cemil Meriç kabri başında dualarla anıldı

Türk edebiyatında önemli bir yeri olan yazar, çevirmen ve düşünür Cemil Meriç, doğumunun 103. yılında görme engelli “Cemil Meriç Gönüllüleri” tarafından kabri başında dualarla anıldı.

Esenler Belediyesi, Cemil Meriç Gönüllüleri ile ve Esenler Görme Engelliler Derneği ile birlikte dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış önemli düşünce adamı Cemil Meriç’i Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla andı. Meriç’in “Bu Ülke” kitabından pasajlar da okuyan Cemil Meriç Gönüllüleri,  kabri başında Meriç’e dua etti.

“CEMİL MERİÇ GÖNÜLLÜLERİ” PROJESİ NEDİR?

“Cemil Meriç Gönüllüleri” projesiyle, kitap okuyamayan, görme engelli vatandaşlara “Cemil Meriç Gönüllüsü” olan üyeler düzenli olarak kitap okuyorlar. Kitap okuyamayan ve yalnızlaşan görme engellilere kitap okuyarak sosyalleşmeleri sağlanıyor ve geleceğin Cemil Meriç’leri yetiştiriliyor.

Her yaştan kitapsever, “Cemil Meriç Gönüllüsü” olarak görme engellilerle bir araya geliyor, onlara kitap okuyarak sohbet ediyor. Öğrencilerden ev hanımlarına, yazarlardan siyasetçilere ve Türkiye’nin önde gelen çok sayıda ünlü ismine kadar “Cemil Meriç Gönüllüleri” sayısı günden güne artıyor.

selyus