Ana Sayfa YAŞAM 24 Mart 2017

Çınarlar filizlerle gönül gönüle

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle Dede Torun Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda dede ve nineler, torunlarıyla unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dede Torun Yaşam Merkezi’nde 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Programda dede ve nineler, torunlarıyla keyifli dakikalar yaşadılar.

TORUNLARDAN SÜRPRİZ GÖSTERİLER

Miniklerin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını coşkulu şekilde ezbere okumasıyla başlayan programda torunları, dede ve nineleri için sahnede hep bir ağızdan şarkılar söylediler. Dedeler ve nineler de, torunlarının seslendirdikleri şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Şiirlerin okunup, şarkıların söylendiği programda “Benim Dünyam Rengarenk” tiyatro grubu, “Yaşlılık ve Yaşlılara Saygı” konulu mini bir tiyatro gösterisiyle büyük küçük herkesten tam not aldı.

HEP BİR AĞIZDAN ŞARKI VE TÜRKÜLER

Programda Esenlerli ev hanımlarından oluşan Kadınlar Korosu seslendirdikleri Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserleriyle kulakların pasını sildi. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Türk Halk Müziği ekibi de söyledikleri türkülerle programa renk kattı.

Yapılan ikramlarla hem ağızların hem de gönüllerin tatlandığı programın sonunda torunları tarafından yaşlılara karanfil dağıtıldı.

selyus