Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, YAŞAM 8 Mayıs 2020

Cumhuriyet paçavrası ve destekçilerini İngiltere Büyükelçisi yalanladı!

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığını yaptığı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Hükümeti, İngiltere’ye (Birleşik Krallık) 400.000 adet kişisel koruyucu ekibmanın göndermesini hazmedemeyen devlet düşmanı soysuz güruh, yalan haberlere başvurdu. Ayrıca paçavra yayın organlarının yalan haberlerini paylaşarak destekleyen güruhta var ortalarda! Tüm bu yalanlara Birleşik Krallık (İngiltere) Ankara Büyükelçisi Dominik Chilcott’tan tokat gibi cevap geldi!

Birleşik Krallık (İngiltere) Ankara Büyükelçisi Dominik Chilcott, Türkiye’de çıkan yalan haberler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Dominik Chilcott, “Türkiye’den yollanan 400.000 adet kişisel koruyucu ekibmanın kullanılamaz halde olduğuyla ilgili Birleşik Krallık (İngiltere) medyasında yer alan haberler doğru değildir.

Birleşik Krallık Hükümeti, “Türk Hükümeti’ne Birleşik Krallık’ın kişisel koruyucu ekipman ihtiyacına desteğinden dolayı müteşekkirdir.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu iddialar ve yalan haberler üzerine Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre: “Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikalarının İngiliz tarafına önceden ibraz edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Services (NHS)’in onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir. Yukarıda anılan haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak teyit edilerek tarafımıza bildirilmiştir”

**************************************

CUMHURİYET PAÇAVRASININ YALAN HABERİ VE DESTEKÇİLERİ!

Cumhuriyet paçavrası, “İngiltere, Türkiye’den giden 400 bin ekipmanı standartlara uymadığı için iade ediyor” yalan haber yapıyor, sözde gazeteci Mine Kırkkanat da “İyi bakın, eğer ar kaldıysa, bu utançtır…” diye bu haberi etiketleyerek tweet atıyor..

selyus