Ana Sayfa YAŞAM 9 Mayıs 2020

Devlet, Ummuhan teyzeye sahip çıktı

Maltepe sahilde 90 gündür oğlu ile arabada yaşayan 82 yaşındaki engelli kadın sıcak yuvalarına kavuştu. Ramazan ayında iftarlarını yeni evlerinde yapan Ummuhan teyze ve oğlu, başta Maltepe Kaymakamlığı olmak üzere yardım edenlere teşekkür etti.

Küçükçekmece’deki evlerinden çıkartıldıkları için Maltepe Sahil’de bulunan karavan parkındaki arabalarında 90 gündür yaşan 82 yaşındaki engelli Ummuhan Karakaya ile oğlu Ümit Aslan’a Maltepe Kaymakamlığı sahip çıktı. Karavan parkındaki araçlarında zor şartlarda yaşayan ve Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’nın bizzat ilgilendiği Ummuhan Karakaya ile oğluna ayrıca STK’lar, yardım severler de destek verdi. Anne ile oğluna ev tutulup içine eşya yerleştirildi. Yemek yardımı da yapılan aile Ramazan ayında iftarlarını sıcak yuvalarında açtı.

Maltepe Kaymakamlığına ve diğer yardım edenlere teşekkür eden Ümit Aslan, “Allah razı olsun bizi arabadan aldılar ev tuttular getirdiler sağ olsunlar. Çok güzel yaptılar sıcak yuvamız var kombimiz yanıyor. Şu anda ortam sıcak Allah razı olsun kendilerine minnettarız. Bize böyle bir imkan sağladıkları için. Yaklaşık üç gündür evimizdeyiz. Yemeğimiz var, yapabiliyoruz çayımızı demledik. Niyetinizi açtık. İmkanımız doğrultusunda kendi yemeğimizi kendimiz yapabiliyoruz. Tabii dışarıdan da yemek geliyor sağ olsunlar” dedi.

selyus