Dilekçe Komisyonu Gıda Bankacılığı Alt Komisyonu 7. kez biraraya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu, Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonunun 7. toplantısını gerçekleştirdi. Gıda Bankacılığı, zenginden fakire gönüllülük üzerinde akışı ifade etmektedir.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; muhtaçlar ve fakirler ile sosyal yardımlar üzerine çalışmalarıyla bilinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sahada fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırmayı görev bilen sorumluluk sahibi ve tecrübeli sivil toplum kuruluşları, yardımseverlik konusunda Dünya’ya örnek olarak gösterebileceğimiz esnaf ve sanatkarları temsilen meslek kuruluşları, vergi mevzuatı ve teşvikler konusunda bizleri aydınlatabilecek Gelir İdaresi Başkanlığı ve muhasebecilerin meslek kuruluşları ile gıda bankacılığı iş akışında rol alan paydaşları biraraya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Satır, “Komisyon olarak, Türkiye’de gıda bankacılığı faaliyetlerinin ihtiyaç duyduğu düzenlemelerin yapılması, uygulamada ve sistemde birlik sağlanarak en iyi şekilde yürütülmesine vesile olmayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda sosyal yardımlar alanında kayıt dışılığın azaltılması ve teşvikler konusunda farkındalığın artırılmasını önemsemekteyiz” dedi.

 

selyus