Ana Sayfa YAŞAM 28 Aralık 2019

Duyuru Gazetesi, 25. yılını kutladı

Yayın hayatına 1995 yılında başlayan Duyuru Gazetesi 25.Yılını geniş katılımlı bir organizasyonla kutladı. Gecede bölgeye değer katan başarılı isimlere plaket takdim edildi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Erol Kaya, İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı.

Göreve geldiğinden bu yana sürekli vatandaşa dokunarak Pendiklilerin gönlünü kazanan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Duyuru gazetesinin başarılılar listesinde yerini alarak, gazetenin sahibi Ümit Kahyaoğlu tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Programa AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Erol Kaya, İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, siyasi partilerin başkanları, şehit aileleri, gaziler, medya mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, büyükşehir belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

“25 YIL, BİR YEREL GAZETE İÇİN KÜÇÜMSENMEYECEK BİR ZAMANDIR”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Duyuru Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit Kahyaoğlu, “Bugün bizim için önemli bir gün. İnsan ömrü için az sayılamayacak 24 yılı geride bıraktık. Bundan 25 yıl önce başladığımız “Duyuru” gazetemiz bugün 25. yılına girmiş bulunuyor.

Aslına bakarsanız, ben ve birlikte “Duyuru Gazetesi” için yola çıktığımız Yaşar Şimşek kardeşimin gazetecilik geçmişi daha eskilere dayanıyor. Ancak “Duyuru Gazetesi” maceramız bu yıl itibarıyla 25 yıla, yani çeyrek asra girmiş durumdadır. Bu da, takdir edersiniz ki, bir yerel gazete için küçümsenmeyecek bir zamandır.

Bu vesileyle davetimize icabet edip bizleri onurlandıran siz saygıdeğer dostlarımızı sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum.

Kıymetli misafirler, Duyuru gazetesi olarak ilk sayımızı yayınladığımız 1995 yılından bugüne kadar yayın çizgimizi değiştirmedik. Çizgimiz hep doğrunun yanında, hakkın yanında, haklının yanında olmak oldu. Bazen hatalarımız olsa da,  yanlış anlaşılmalara sebep olduysak da, emin olun, çizgimiz hep sırat-ı müstakim oldu” diye konuştu.

“BASINLA İLİŞKİLERİMİZ GAYET İYİ”

Duyuru gazetesinin 25. yıl gecesinde espri yaparak söze başlayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Basın için mecburen olumlu şeyler söyleyeceğiz. Başka türlü söylersek yarından itibaren yazmaya başlarlar. Tabi bu işin şakası. Duyuru gazetesi ve diğer yerel gazeteler, hakikaten seviyeli bir gazetecilik örneği gösteriyorlar. Açıkçası bizim de yerel basınla ilişkilerimiz gayet iyi. Elimizden geldiğince onlara destek vermeye de çalışıyoruz. Bu belde de bölgede beraber yaşıyoruz. Ortak paydalarımız var. O ortak paydalarımız da birleşmeye, aykırı duruşlarımız varsa da bunu da bir zenginlik olarak görür sıcak ilişkilerimizi devam ettiririz” dedi.

BAŞKAN AHMET CİN’DEN MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Programda konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “285 bin metrekarelik bir millet bahçemiz var şu an da bitti, toparlandı. İnşallah ay sonuna itibari ile tamamen orası hazır hale gelmiş olacak. Oradan gece geçerseniz gece aydınlatmasını görürsünüz İnşallah Pendiğimize kazandırılmış çok önemli bir gezi alanı ve sosyal alanların olduğu mekan şekline dönüştüreceğiz. Seçimden öncesinde söz verdiğimiz bir kaç tane konu vardı. Batı planlarının geçmesi ile ilgili biliyorsunuz mahkeme iptal etmişti, batı planları şu an da hazırlanmış ve hazır halde rahatlıkla bina inşaat yapılabilir. Taşlıbayır diye tabir ettiğimiz Orta mahalle ve Dumlupınar mahallelerinde dönüşümle ilgili bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılarla ilgili oradaki vatandaşlarımızın bizzat bizden talepleri vardı. TOKİ’nin buraya gelip dönüşümünü sağlaması ile ilgili şu an da TOKİ ile görüşmelerimiz, bakanlıkla ilgili görüşmemizi bitirdik. Onaylar geldi, şu an da ilk etap olarak üçte biri oranında bir yüz ölçümünden başlamak suretiyle orada TOKİ hızlı bir şekilde dönüşümü başlatmış olacak. Gerçekten ilkeli bir duruşu olan duyuru gazetesine yirmi beşinci yılını tebrik ediyorum. Nice yirmi beş yıllara diye temennimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

selyus