Ana Sayfa YAŞAM 1 Eylül 2017

Edirnekapı Şehitliğine ziyaret yoğunluğu

Kurban Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği şehit yakınları ve vatandaşların akınına uğradı. Şehitliği ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Şehit yakınları ve vatandaşlar, Kurban Bayramı arefesinde Edirnekapı Şehitliği’ne akın etti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Edirnekapı Şehitliği’ne gelmeye başlayan şehit yakınları, şehitlerin mezarlarının başında Kur’an-ı Kerim okudu ve dualar etti. Şehit yakınları, şehitlerin mezarlarındaki çiçekleri sulamayı da ihmal etmedi. Şehit yakınları zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

“SİVAS’TAKİ ŞEHİDİMİZİ ZİYARETE GİDEMEDİĞİMİZ İÇİN BURAYA GELDİM”

Edirnekapı Şehitliği’ne oğluyla birlikte gelen ve birçok mezarın başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiği görülen İhsan Bulut, Sivas’taki şehitlerini ziyarete gidemediği için buraya geldiğini ifade ederek, “Burada yakınım yok ama ben de şehit yakınıyım. Şehidimiz Sivas’ta. Ben de bu bayram Sivas’taki şehidimiz ziyarete gidemediğimiz için buraya geldim. Oğlumla beraber geldik. Hem bir Fatiha okuyalım, hem de şehitlerimizin mezarlarını sulayalım diye buradayız. Hepsi bizim şehidimiz. Biz şehitlerimize çok şeyler borçluyuz. Ben de iki tane erkek evlat yetiştiriyorum, inşallah onlar da şehitlerimizin intikamını alacak” diye konuştu.

selyus