Ana Sayfa YAŞAM 8 Ağustos 2017

Engelli çocuklara at ile tedavi

Gaziosmanpaşa Belediyesi öncülüğünde otizmli çocuklar at ile tedavi oluyor. Proje kapsamında engelli çocuklar, tedavi olmanın yanı sıra eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri devam ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin düzenlediği At’la Terapi, engelli çocuklara umut oluyor. Ata binmenin keyfini yaşayan engelli çocuklar bir yandan da tedavi oluyor. Atları bir “terapist” olarak kullanarak yapılan bir tedavi şekli olan hipoterapi yöntemi, engelli kişilerde kavrayışa ait fiziksel, duygusal, sosyal öğrenmeyi ve davranışı geliştiriyor. Aynı zamanda bir oyun olarak algılanan hipoterapi hizmeti engelli çocukların gelişimine de katkı sağlıyor.

20’şer kişilik gruplar halinde uygulanan hipoterapi seansları her hafta Pazartesi günleri bir at pistinde gerçekleştiriliyor.

Atla terapinin gördüğü yoğun ilgi ve beğeni üzerine harekete geçen Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu hizmeti daha geniş bir şekilde veriyor. Çocuklar Gaziosmanpaşa Belediyesinin sayesinde at pistinde daha fazla vakit geçirerek atla terapi yapma imkanı kazanacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin faaliyetleri sadece bununla sınırlı değil. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi, verdiği kurslarla aynı zamanda engellilere umut oluyor. 25-45 yaş arası her engellinin başvurabileceği kurslarda vatandaşlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Engelsiz Meslek Edindirme Kursları için son başvuru tarihi: 10 Eylül 2017

Başvurmak isteyen vatandaşlar 0212 453 51 80 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecek.

selyus