Ana Sayfa YAŞAM 17 Nisan 2016

Erdem, “Peygamber Efendimizi iyi anlamak zorundayız”

Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Kutlu Doğum programına katılan Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı konuşmada; “Peygamber Efendimizi iyi anlamak zorundayız” dedi.

Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Televizyon Programcısı Serdar Tuncer’in sunduğu Kutlu Doğum programına Ömer Tuğrul İnançer katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okunan ilahiler dinleyenleri mest etti. Sancaktepe Belediyesi 14 Nisan Perşembe akşamı gerçekleşen Kutlu Doğum Özel programına ev sahipliği yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı konuşmada; “Peygamber Efendimizi iyi anlamak zorundayız. Eğer şu anda yeryüzünde Ehl-i Sünnet’ e tabi olan Müslümanlar olarak Peygamber Efendimizi iyi anlayıp onun tavsiyelerine uymuş olsak biz inanıyoruz ki Müslümanlar arasında Vahdet sağlanmış olurdu. Birlik beraberlik var olurdu. Kavmiyetçilik, mezhepsel çatışmalar var olmazdı. Ümmetçilik anlayışı hâkim olurdu. Ve şuanda yeryüzündeki Müslümanların ulaşmaları gereken de Müslümanların birliği ve beraberliğinin vahdetidir. Peygamber Efendimizin uygulamalarında buluşacağız. Peygamber Efendimizin insana bakış açısında buluşacağız. Hangi nazarla bakmış isek o çerçevede bizde insanoğluna yaklaşmak zorundayız. Fitneye alet olmadan sadece ve sadece Kur’an-ı rehber, Peygamber Efendimizin uygulamalarını kendimize yol haritası seçtiğimiz zaman yeryüzündeki bir milyar 800 bin Müslüman birleşmiş ve beraber olacak” dedi.

Peygamber Efendimizin örnek hayatından kesitler sunan Ömer Tuğrul İnançer, Müslümanların onun izinden gitmediğini söyledi.

İnançer, “Efendimizin izinde gitmek bütün insanların, bütün dertlerine devadır. Ama biz onun ümmeti olduğumuzu iddia ettiğimiz halde ne dereceye kadar onun izinden gidiyoruz? şekilde gözüküyor. Demek ki izinden gitmiyoruz” dedi.

Program Belediye Başkanı İsmail Erdem’in konuşmacılara çiçek takdimi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

selyus