Ana Sayfa YAŞAM 16 Haziran 2016

Esenler Belediye çalışanları boğazda iftar açtı

Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları Aydın Polat ve Hasan Taşçı’nın, kendi sorumluluklarında bulunan müdürlüklerin personeline yönelik düzenlediği iftar programı, Belediye çalışanlarına zarif, gelenek dışı ve sürprizli bir iftar sevinci yaşattı.

Bu seneki Ramazan ayında belediye personeli, gelenekselleşmiş mekân iftarı yerine Boğaz’ın seyrinde iftar yaptı. Tekne ile İstanbul Boğazı turu eşliğinde gerçekleşen iftar programında çalışanlar, Ramazan ayının bereketi ve kardeşliğiyle beraber İstanbul’un eşsiz güzelliğini de tecrübe etti.

Eminönü’nde başlayan yat sefalı iftar programı, altı tane müdürlük çalışanının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat, yaptığı selamlama konuşmasında, program konusunda kısa bir bilgi verdikten sonra, personelin Ramazan ayını tebrik edip, oruçlarının kabulü duasında bulundu.

MUSİKİ ZİYAFETİ VE BOĞAZ SEFASI

Boğaz’ın mavi sularında iftar zamanına doğru yol alınırken, tarihe şahitlik etmiş manzara ile birlikte geçmişten süzülerek gönüllere işleyen tasavvuf müziği katılımcılara eşlik etti. Esenler Belediyesi Sanat Evi’ne bağlı ESEV Musiki Grubu’nun sunduğu sufi türküler gönülleri inceltip iftara hazırladı. Gezi rehberinin, İstanbul’un dantelâsını oluşturan değerleri kıyıdan anlatımı ise zihinleri tazeledi. Seyre doyum olmayan bütün Boğaz güzellikleri gibi, bir tarafta Boğaz’a hâkim istirahatgâhında Yahya Efendi gönülden selamlandı, diğer tarafta Çamlıca Camii’nin cüssesinin ve kalem minarelerinin İstanbul silüetine yaptığı katkı takdir edildi.

selyus