Ana Sayfa YAŞAM 8 Mayıs 2017

Esenlerli engelli çocuklar, atlı terapiyle şifa buluyorlar

Esenler’de yaşayan engelli çocuklar, engellerini hipoterapi yani atlı terapi ile aşıyorlar.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan engelli çocukları, Büyükçekmece’de bulunan Horse Club Binicilik Tesisi’ne götürdü. Engellerini aşabilmek için hipoterapi yani atlı terapi hizmeti alan çocuklar, ilk kez ata binmenin de heyecanını yaşadılar.

ENGELLİ ÇOCUKLARA 10 HAFTA HİPOTERAPİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM)’nin hayata geçirdiği bu proje ile çocukların engellerini doğa ile iç içe ve insanlarla iletişimi iyi olan atların üstünde aşmaları hedefleniyor. Projeye destek veren Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de, ilçede yaşayan ve yaşları 7 ile 14 arasında değişen 12 engelli çocuğu anneleri ile birlikte, 10 hafta boyunca her Cuma günü hipoterapiye gönderiyor.

SOSYALLEŞİYOR VE GELİŞİYORLAR

Engellilere denge, uyum, iletişim ve mücadele gibi özelliklerinin kazandırılmaya çalışıldığı hipoterapi eğitiminde, otizm grubundaki çocuklara yönelik atın ritmik hareketlerine uyum sağlamaları, çocukların daha fazla harekete duyarlı olmalarını sağlıyor. Bütün sinir sistemlerinin uyarıldığı hipoterapi eğitiminde belli uzuvlarını kullanmakta güçlük çeken engelliler de şifa bulabiliyor. Çocuklar, hipoterapi sayesinde sosyalleşme ve gelişim konusunda da büyük ilerleme katediyor.

ENGELLERİNİ AŞIYORLAR

Profesyonel eğitmenler eşliğinde eğitim alan bu özel çocuklar, 30’ar dakika arayla aldıkları eğitimin tadını çıkarıyorlar. Günden güne engellerini aşmaya başlayan çocuklar, farklı bir deneyim ve heyecan yaşamanın mutluluğunu da yaşıyorlar. Özel çocuklara yapılan bu özel terapinin ardından çeşitli hediyeler de veriliyor.

selyus