Ana Sayfa YAŞAM 21 Nisan 2016

Eyüp’te Kudüs ve Mescid-i Aksa için el ele buluşması

Nisa-ül Aksa Derneği Türkiye Koordinatörü Ayşegül Bayıcı, “Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması’nda birçok ülke ve Türkiye’den katılacak değerli konuklarımızla Mescid-i Aksa’nın Müslüman şahsiyetin hayatındaki önemine ve özgürlüğüne kavuşabilmesi için yapılması gerekenlere dair bir program tertip edilerek Kudüs’ün Müslümanların gündeminden asla silinmemesi gerektiği vurgusu yapılacaktır.”

Nisa-ül Aksa Derneği’nden önemli bir açıklama geldi. Ulusal ve Uluslararası bir çok önemli etkinliğe imza atan dernek, yine İstanbul’da bir başka Kudüs ve Mescidi Aksa 2. Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması programını düzenliyor. Nisa-ül Aksa Derneği Türkiye Koordinatörü Ayşegül Bayıcı, konuşmasında şu açıklamalara yer verdi:

“Aksa Kadınları Derneği (Nisa-ül Aksa) Kudüs ve civarındaki Osmanlı tarihi, kültürel ve manevi mirasına sahip çıkmak, Kudüs’ün maddi ve manevi mukaddesatını korumaya yönelik çalışmalar yapmak ve milletimizi Kudüs’teki ve kutsal topraklardaki Osmanlı mirasıyla kaynaştırmaya yönelik her türlü faaliyetlerde bulunmak amacıyla 2013 yılında İstanbul’da kuruldu. Kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yaparak Kudüs gerçeği ve Mescid-i Aksa sevgisini aşılamayı hedeflemiştir.    

Nisa-ül Aksa Derneği 2. Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması programını bu yıl 30.04.2016 Cumartesi günü saat 14:00 ile 17:30 saatleri arasında Eyüp Merkez Feshane Cad. No:42, Eyüp Belediyesi Nikah ve Kültür Salonunda gerçekleştiriyor.

Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması’nda birçok ülke ve Türkiye’den katılacak değerli konuklarımızla Mescid-i Aksa’nın Müslüman şahsiyetin hayatındaki önemine ve özgürlüğüne kavuşabilmesi için yapılması gerekenlere dair bir program tertip edilerek Kudüs’ün Müslümanların gündeminden asla silinmemesi gerektiği vurgusu yapılacaktır. Her yıl yapılması planlanan Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması dünyanın her yerinden değerli şahsiyetleri ve Aksa sevdalılarını buluşturmayı hedeflemiştir. 

Sunuculuğunu Zeynep Türkoğlu’nun yapacağı programa İslam dünyasından önemli isimlerin yanında yine Arap ülkelerinden ve Türkiye’den de katılımın yoğun olacağı programa bakanlığının müjdesini Mescid-i Aksa’da alan 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan’da katılacaktır. Sürpriz isimlerin yanında programda Kudüs ziyareti çekilişleri yapılacak.      

Halka açık olan programda söz alarak Mescid-i Aksa hakkında ki deneyim ve düşüncelerini aktaracak olan Gürcan’ın yanı sıra, araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak ve Medeniyet Vakfı Başkanı Beşir Eryarsoy Kudüs ve Mescid-i Aksa tarihi hakkında konuşmalar yapacak. Yine Arap dünyasının önemli isimlerinden El Jazeera televizyonundan Khadija Benguena ve Katar’dan araştırmacı yazar Dr. Elham Bader sunum yapacak. Programa ezgi ve şiirleriyle renk katacak olan sanatçılarımız Ammar Acarlıoğlu ve Ahmet Hakan Karagül’den sonra Kudüs ziyareti çekilişi yapılacaktır” dedi. 

selyus