Ana Sayfa YAŞAM 7 Haziran 2016

Fatih Veznecilerde terör katliamı

Fatih Vezneciler’de çevik kuvvet aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis şehit olurken, 5 vatandaşta hayatını kaybetti.

Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi üzerinde çevik kuvvet ekibinin geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. Otobüsün geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş bomba yüklü bir aracın patlatılması ile gerçekleşen saldırıda 7 polis ve 4 vatandaş hayatını kaybetti. Olaydan sonra sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflar, patlamanın şiddetini de gözler önüne serdi. Sosyal medyada geniş yer bulan fotoğraflarda çevik kuvvet aracının tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vezneciler’de meydana gelen bombalı saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 36 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Vezneciler’de bombalı saldırının gerçekleştirildiği noktada incelemelerde bulundu. İnceleme ardından bir basın açıklaması yapan Vali Vasip Şahin, “Saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. Konu ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri vereceğiz. Başsavcılığımız bir ekiple konuyla ilgili incelemelerine devam ediyor” diye konuştu.

selyus