Ana Sayfa YAŞAM 12 Ocak 2019

Filistinli Saftavi, kızı Sara’ya aldığı bebeği 18 yıl sonra verebildi!

Katil İsrail tarafından hiçbir sebep gösterilemeden tutuklanan Filistinli Imadüddin es-Saftavi’, 18 yıl önce 2 yaşındaki kızı Sara için aldığı oyuncağı, cezaevinden çıktıktan 18 yıl sonra teslim edebildi..!!

Tutuklanmadan önce aldığı oyuncak bebek sahibine 18 yıl aradan sonra ulaştı ve buluşma anında hıçkırık sesleri uzun süre durmadı.

Saftavi’nin “Mimi” ismini verdiği bebeğin hikayesi bundan 18 yıl önce başladı. 2000 yılında Dubai’de bulunduğu sırada kızına oyuncak bebek satın alan Saftavi, bu hediyeyi kızı Sara’ya ancak 20 yaşında bir genç kız olduğunda ulaştırabildi.

55 yaşındaki Saftavi, İsrail güçlerinin kendisini Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Gazze’ye dönüşünde tutukladığını ve kızına yaşatmayı düşündüğü mutluluğun da böylece 18 yıl ertelendiğini söyledi.

Saftavi, “Tutukluluğumun ilk günlerinde kızım için satın aldığım bebeğin yanımda kalmasını istedim, onunla konuşarak yalnızlığımı gidermeye çalışıyordum. Ama yıllar geçtikçe kızıma duyduğum özlemi hatırlattığı ve kalbimde açılan yaranın kapanmasına izin vermediği için bebeğin hapishanedeki emanet bölümüne konulmasını istedim.” dedi.

selyus