Ana Sayfa YAŞAM 31 Aralık 2023

Galata Köprüsü’nde: “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” buluşması

İstanbul, yeni yılın ilk gününde, tarihin en büyük yürüyüşlerinden birine sahne olacak. “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü için yüz binlerce kişi Galata Köprüsü’nde buluşacak. 308 sivil toplum kuruluşunun düzenleyeceği yürüyüşle hem PKK terörü hem de İsrail zulmü lanetlenecek.

Yeni yılın ilk günü İstanbul’dan dünyaya güçlü bir mesaj verilecek.

Hem 12 askeri şehit eden terör örgütü PKK; hem de 7 Ekim’den bu yana 20 binin üzerinde sivili katleden İsrail lanetlenecek.

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırıma dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

1 Ocak 2024 günü de İstanbul’da tarihi bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Milli İrade Platformu’nun organize ettiği yürüyüş için Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye ve Taksim Camileri ile Eminönü Yeni Cami’de sabah namazında buluşulacak.

Şehitler için dua edilecek. Ardından saatler 08.30’u gösterdiğinde camilerden Galata Köprüsü’ne doğru yürüyüş başlayacak.

Yürüyüşe Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu katılacak ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ temasıyla düzenlenen yürüyüşe pek çok siyasi ve ünlü isim de destek veriyor. Galata Köprüsü, yürüyüş sebebiyle sabah saatlerinde trafiğe kapatılacak.

GALATA KÖPRÜSÜ’NDE 1 OCAK’TA DÜZENLENECEK FİLİSTİN EYLEMİ İÇİN ORTAK ÇAĞRI

Milli İrade Platformu üyeleri, ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” sloganıyla 1 Ocak’ta Galata’da buluşacak.

Platformdan yapılan açıklamada, ekim ayından beri Gazze’den gelen haberlerin yaralara yeni yaralar eklediği belirtildi.

Katil İsrail’in kadın, çocuk demeden Filistinlileri topyekun ve korkakça yok etmeye çalışması karşısında dünyanın ayağa kalktığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz. Yılın ilk mesajını tüm dünyaya Türkiye’den ulaştırmak ve Gazze’deki katliama ‘dur’ demek için ‘yüzyılın yürüyüşünü ve buluşmasını’ tertip etmekteyiz. 1 Ocak 2024 saat 08.30 ‘da Milli İrade Platformu’nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımızla birlikte Galata Köprüsü’nde buluşuyoruz.’

Tüm vatandaşlar, ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” sloganıyla yapılacak etkinliğe davet edildi.

“TÜRK MİLLETİ, BU TOPRAKLARI KOLAY KAZANMADIĞINI BİLİYOR”

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerin şehit olduğunu hatırlattı.

Şehitleri anmanın önemine işaret eden Erdoğan, “Aslında bu vatanı bize vatan yapan unsurların temelinde şehitlerimizin kutlu kanları yatıyor. 1 Ocak buluşmamızda, bir yandan şehitlerimiz bir yandan Filistin’de olup bitenlerin birbirinden bağlantısız olmadığının farkında olduğumuzu da haykırmak istiyoruz.” dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Nedense bunların arkasındaki kirli eller, Türkiye’nin buradaki tutumunu sindiremeyen eller, bütün kuklalarını hemen devreye sokuyorlar ama milletimiz Suriye’nin, Irak’ın kuzeyinde yuvalanmış terör örgütlerinin, kimler tarafından desteklendiğini de çok iyi biliyor. Bunların düğmelerine neden bu dönemde basıldığını da çok iyi anlıyor. Dolayısıyla arzu ediyoruz ki hem şehitlerimizi anmak, rahmetle yad etmek hem de Gazze’de olup bitenlerle Filistin’de olup bitenlerle bu terörist eylemlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu hatırlatmak için 1 Ocak’ta inşallah buluşacağız.”

Bilal Erdoğan, 1 Ocak sabahında çevredeki camilerde sabah namazları kılınıp şehitler için hatim duaları yapılacağını belirterek, daha sonra hep birlikte camilerden Galata Köprüsü’ne doğru yürüneceğini ve yeni yılın ilk sabahında Türkiye’den dünyaya güçlü bir mesaj gideceğini kaydetti.

Türk milletinin olanların farkında olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasını, “Türk milleti, Filistin’in yanında, Türk milleti, bu toprakları kolay kazanmadığını biliyor ve bu topraklar üzerinde kimselerin oyunlar oynamasına müsaade etmeyecek. Bunu inşallah haykırmak istiyoruz. Sizlerin aracılığıyla da inşallah 1 Ocak sabahı Galata Köprüsü’nde buluşmak üzere…” diye tamamladı. Kaynak: aksam.com.tr

selyus