Ana Sayfa YAŞAM 4 Ekim 2017

Gaziosmanpaşalı Romanlar erdi muradına

Gaziosmanpaşa’da yaşayan resmi nikahsız 42 Roman çift, düzenlenen toplu nikah töreni ile muratlarına erdiler. Nikahları Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta kıydı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi uzman saha ekipleri tarafından yapılan ev ziyaretlerinde resmi nikahsız olarak yaşadıkları belirlenen 42 Roman çift için nikah töreni Gopark Grand Salon’da düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Toplum Destekli Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşayan, ekonomik imkansızlık ve kültürel nedenlerden dolayı resmi nikahı bulunmayan 42 Roman çift uzmanların danışmanlığında evlendirildi. Toplu nikah töreni ile resmi olarak evlendirilen Roman çiftler hayallerine kavuştu. Nikaha 7 aylık hamile gelinden 40 yıldır nikahsız olarak birlikte yaşayan çifte, çocukları ve torunları ile resmi nikahsız olarak yaşayan çiftler de katıldı. Nikahları kıyılan çiftler Roman havası ile sahneye çıkarak gönüllerince eğlenip dans ettiler.

“ÇOCUKLARI HATTA TORUNLARI OLAN ÇİFTLERİMİZİN NİKAH MERASİMİNİ YAPTIK”

Belediye başkanı olarak her gün birçok farklı nikah kıydığını dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İlk kez böylesine anlamlı bir nikah merasimine katılıyorum. 42 çiftimizin nikahını kıydık ve şahitlik ettik. İlçemizde yaşayan Roman kardeşlerimizden daha önceden evlenmiş ancak nikah kıymamış çocukları hatta torunları olan çiftlerimizin nikah merasimini yaptık. Çiftlerimiz bu ilgi ve alakayı göstermese bu merasimi gerçekleştiremezdik” şeklinde konuştu.

Eşi yedi aylık hamile olan çift resmi olarak evlendikleri için çok mutlu olduklarını dile getirirken, hamile olarak gelinliğin özel olarak dikildiğini ifade etti. 40 yıldır birlikte yaşayan çift ise yaşlarının ilerlemesine rağmen ilk günkü heyecanı duyarak resmi nikahlarını kıydıklarını dile getirdiler.

selyus