Ana Sayfa YAŞAM 19 Nisan 2016

Hafız şampiyonu Üsküdar’dan

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hafızlık yarışmasına Marmara Bölge birincisi olan Hafız Enes Aslan’a Trabzon’da yapılacak Türkiye Şampiyonasında birinci olursa hocasıyla birlikte Umre sözü verdi.

Başakşehir M. Emir Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 Nisan tarihinde düzenlenen ‘Liselerarası Hafızlık Yarışması’nda birincilik elde eden Enes Aslan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in konuğu oldu. Marmara Bölgesi Şampiyonluğu elde eden Enes Aslan, mayıs ayında Trabzon’da düzenlenecek olan Bölgelerarası Hafızlık Şampiyonası’nda Marmara bölgesini temsil edecek. Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Aslan, bir sene gibi kısa süre içerisinde hafızlığını tamamlamasının ardından katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarıları Hilmi Türkmen tarafından bir kese altınla ödüllendirildi.“

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ, TEK GERÇEK İLİM SAHİBİ OLMAK

”Kendisi de bir hafız olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın başarılı öğrencisi Hafız Enes Aslan’a yarışma öncesi tavsiyelerde bulundu. “Seni canı gönülden tebrik ediyorum. Ülkemizde ve özellikle de Üsküdar’ımızda böylesi hayırlı gençlerin yetiştiğini görmek göğsümüzü kabartıyor,” sözlerini kullanan Hilmi Türkmen, belediye başkanı olmasına rağmen her makamın gelip geçtiğini vurgulayarak gerçek hazinenin ilim irfan sahibi olduğuna dikkat çekti. Trabzon’da düzenlenecek olan büyük finalde şampiyonluk elde etmesi halinde ise Hafız Enes Aslan ve hocalarını Ümre’ye göndereceğinin de sözünü verdi.

selyus