Ana Sayfa YAŞAM 18 Aralık 2016

“Halep’e Yol Açın” konvoyu sınırda

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği “Halep’e Yol Açın” konvoyu, yaklaşık 5 bin araç ve bin 500 yardım TIR’ı ile Cilvegözü Sınır Kapısı’na ulaştı.

Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemde Halep, Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.

Halep’teki katliama dur demek ve insani yardım koridoru açılmasını hedefleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, “Halep’e Yol Açın” sloganı ile Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısına bir kara konvoyu düzenledi.

Bu kapsamda İstanbul’dan yola çıkan ve sırası ile; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Ankara, Konya ve Adana’dan geçerek Hatay Reyhanlı’ya ulaşan “Halep’e Yol Açın” konvoyu Cilvegözü sınır kapısına ulaştı.

“SANA SESLENİYORUM EY HAMANEY!”

Daha sonra İFAM Kurucusu Dr. İhsan Şenocak sözü aldı. Kur’an-ı Kerim’den alıntılar yaparak bir avuç gençten bahseden İhsan Şenocak, İran’ın ruhani lideri Ali Hamaney’e seslenerek şöyle konuştu:

 “Ey Antakya’nın ovaları, şahit ol, son nefesimize kadar Allah’u Ekber diyeceğiz. Bu yolda yenilmek yok: yenilgi yenilgi büyüyen bir zaferimiz var. Ey Halep, bil ki, yenilmeyeceğiz, yıkılmayacağız ve bu uğurda bedel ödeyeceğiz. Kardeşlerim, işte geliyorlar. Gezi’de geldiler, 15 Temmuz’da geldiler, yine gelecekler. Ey İran, ey Rusya, Ey Amerika, senin gelişini Kuran bize haber vermişti. Allah’a yemin olsun ki, Ebu Cehil’lerin önünde eğilmeyeceğiz.

Kardeşlerim, bu yolda bedel ödeyeceksiniz. İşte Van burada, işte Trabzon, İzmir, Ankara burada. Siz diyorsunuz ki, işte Rabb’im çağrına kulak verdik, kardeşlerimizin imdadına yetiştik. Siz şu halinizle diyorsunuz ki: Ey emperyalistler, 100 yıl önce çizdiğiniz bu sınırları tanımıyoruz!Küpelerini yol parası yapan Fatıma’lar burada, oyuncak almak yok diyerek, İHH’ya un bağışlayan kardeşlerimiz, çocuklarımız burada.

Kardeşlerim, buradan Ali Hamaney’e çağrıda bulunuyorum: Firavun da çocukları boğazlıyordu, şimdi senin adamların çocukları katlediyor. Firavun’un sonu nasılsa senin de sonun öyle olacak ey Hamaney!”

“BAZILARI, ‘BURADA NE İŞİMİZ VAR?’ DİYOR, BİLİYORUM”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Allah, sizleri cennetlik eylesin kardeşlerim, bizi hiç yalnız bırakmadınız. ‘Gerekirse canımızı veririz ama kardeşlerimizi yalnız bırakmayız’ dediniz.

Bazıları, ‘burada ne işimiz var?’ diyor, biliyorum. Ama şunu unutmayın, Çarşamba günü yola çıktığımızdan bu yana dünyanın gündemi Halep’e döndü. Sizlerin çağrısı, dünyadan karşılık buldu. Allah razı olsun arabuluculuğu Türkiye yaptı. Ayağa kalktınız, buraya kadar geldiniz sizlere de teşekkür ediyoruz. Ama ben bütün Türkiye’yi buraya çağırıyorum, bütün İslam ülkelerini buraya çağırıyorum. Uçaklarla gelin, arabalarla gelin! Suriyeli kardeşlerimizin kanı bu kadar mı ucuz? Dünyadan bir farkınız olsun, lütfen yola çıkın ve buraya gelin. Bırakın lüks salonlarda yemekler yiyip lüks otellerde konaklamayı!

“İNSANLAR KURTULANA KADAR GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Başkan Yıldırım’dan sonra kürsüye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın davet edildi. Başkan Yalçın, “Halepli çocukların çığlıklarını duyarak buraya gelen kardeşlerime selam olsun” dedi ve ekledi:

 “Bize diz çöktüreceklerini zannediyorlar. Size teslim olan sizin gibi olsun. Biz ölmeden, bu hesap kapanmaz. İnsanlıktan çıkmış bu canilere müsaade etmeyeceğiz. Halep sıradan bir şehir değil. Çanakkale’de 7 bin şehit veren Halep, yönünü bize döndürdü ise, çığlıklarını size duyuruyorsa, bu sesi dünyaya duyurmak da bizim görevimizdir. Sivillerin tahliyesi noktasında kesinlikle geri adım atmayacağız. Sizlerin, rahatınızı terk ederek yola revan olmanız, insanlığın ölmediğinin ispatıdır. Sizler gibi duyarlı insanlarımız olduğu müddetçe Halep’e yol açılacaktır ve insanlık ölmeyecektir. 81 ilden gelen bütün Memur-Sen teşkilatları buradalar, onlara ve yardımlarımıza vesile olan İHH’ya ve diğer yardım kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

TEKBİR NİDALARI İLE SINIRA YÜRÜNDÜ

Sınır kapısına kurulan sahnede yapılan duanın ardından Cilvegözü Sınır Kapısı’na yürüyüşe geçen binler, burada tahliyeler gerçekleşene kadar nöbete devam etmeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir

Şerife Boz oyunu kullandı

Şerife Boz oyunu kullandı

selyus