Ana Sayfa YAŞAM 27 Şubat 2023

Haluk Levent, “FETÖ Okyanus ötesinden bize operasyon çekti”

Ünlü sanatçı ve AHBAP derneğinin kurucusu Haluk Levent, deprem bölgesindeki çalışmaları nedeniyle kendisine FETÖ’cüler tarafından operasyon çekildiğini söyledi. Levent, AFAD’ın yüz binlerce kişi olduğunu belirterek, “Biz devletin karşısında hiçbir şey değiliz” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası Türkiye tüm kurumlarıyla deprem bölgesi için harekete geçerek, tek yürek oldu. Devlet kurumlarının yanı sıra STK’lar da yardım için hızlıca bölgeye hareket etti. Bu kurumlardan biri de şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği oldu. Tüm STK’lar gibi depremzedelere yardım eden AHBAP, devlette yarıştırılarak karşı karşıya getirilmeye çalışıldı. Yapılan algıya ilişkin konuşan Haluk Levent, konuk olduğu programda deprem sonrası yaşananları ve kendisine çekilen operasyonu anlattı.

“OKYANUS ÖTESİ HESAPLAR”

Elazığ depreminde, Giresun’da sel felaketinde ve İzmir depremi gibi büyük çaplı felaketlerde de bölgede olduğunu söyleyen Haluk Levent, devletin kurumlarıyla organize şekilde hareket ettiklerini anlattı.

AHBAP’ın hedef alınmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) işaret eden Levent, “Okyanus ötesi hesapları, devlet yok Ahbap var yazmaya başladı. Bu nasıl bir kötülüktür. Biz bir derneğiz, biz orada 30-40 kişiyiz AFAD yüzbinlerce kişi. Biz nasıl devletle yarıştırılabiliriz” diye konuştu.

“BİZ DEVLETİN KARŞISINDA HİÇBİR ŞEY DEĞİLİZ”

Yıllardır AFAD’la birlikte olan çalışmalarını yazdığını söyleyen Levent, “Siz beni AFAD’la Ahbap’ı nasıl karşılaştırabilirsiniz! Özellikle bazı hesaplar benim hedefe gelmem ve devletle iyi çalışamamam ve bunun sonucunda itiraz etmem için devlet yok Ahbap var dedi. Kesinlikle böyle bir şey yok. Biz devletin karşısında hiçbir şey değiliz” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR KENDİLERİNİ DEVLET GİBİ GÖREN HESAPLAR”

AHBAP kurucusu Levent, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm gücüyle deprem bölgesinde olduğunu belirterek “Devlet hükümetin bir bakanı değil ya da sayın cumhurbaşkanımız değil devlet herkes, belediye başkanı da enkaz altında olan insanlar da, devlet biz de devletiz. Hükümet ayrı devlet ayrı bir şeydir. Devletin tamamı oradaydı. Ha elinden bir şey gelmiş gelmemiş o benim konum değil. Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum, ben gittiğimde sayın Hulusi Akar, Mehmet Ersoy ve Fahrettin Koca’yı gördüm. Görmedim mi diyeyim?” sözlerini sarf etti.

Levent, devletle AHBAP’ı karşı karşıya getirmek isteyen FETÖ’cü hesapların kendilerine alan oluşturmaya çalıştığını ifade ederek “Cumhurbaşkanlığı en baştan bizleri de aradı, fakat hesaplar sanki ben devletin karşısındayım diye, hala da yazıyorlar. Bunlar kendilerini devlet gören hesaplardır.” dedi. Türkiye gazetesi

selyus