Hasan Can, “Can veririz, kan veririz, vatan toprağını vermeyiz”

Hasan Can, “Can veririz, kan veririz, vatan toprağını vermeyiz”

Ümraniye Kaymakamlığı ile Ümraniye Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle düzenlenen programda şehit aileleri Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda ağırlandı. Gecde bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Bu ülke yıllar boyunca bir çok mücadeleyi atlattı. 1915’te Çanakkale geçilmez dedi, 250 bin şehit pahasına Çanakkale’yi geçirmedi. İstiklal Savaşı’nda yurdun dört bir tarafını düşman sarmıştı. Ama biz can veririz kan veririz vatan toprağını vermeyiz dedik ve hepsini denize döktük” açıklamasında bulundu.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’nun yanı sıra; Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Torun, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, STK Temsilcileri, muhtarlar ve Şehit aileleri katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ile birlikte 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle ilçede bulunan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarını akşam yemeğinde ağırladı. Ümraniye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen yemeğe katılım oldukça yoğun oldu. Şehit aileleri ve gazilerle birlikte yemek yiyen Başkan Can ile Kaymakam Dervişoğlu bol bol sohbet etti.

Kuran-i Kerim tilavetinin ardından söz alan Başkan Hasan Can, “100 yıl önce Anadolu’yu İslam coğrafyasını paramparça ettiler. 50 parçaya böldükleri bu coğrafyayı şimdi 150 parçaya bölmeye çalışıyorlar. İşte bu amellere karşı bu topraklarda hür yaşıyorsak bu topraklarda başımız dik duruyorsak bunun bedelini şehitlerimiz kanlarıyla ödedi. O şehitlerin kanları üzerinde bu topraklarda yaşıyoruz. Şehidimizin verdiği canın verdiği kanın bu topraklar için ödediği bedelin hakkını asla ödemiş olamayız” dedi.

Şehit vermek pahasına vatanın korunduğunu anlatan Başkan Can, “Bu ülke yıllar boyunca bir çok mücadeleyi atlattı. 1915’te Çanakkale geçilmez dedi, 250 bin şehit pahasına Çanakkale’yi geçirmedi. İstiklal Savaşı’nda yurdun dört bir tarafını düşman sarmıştı. Ama biz can veririz kan veririz vatan toprağını vermeyiz dedik ve hepsini denize döktük” açıklamasında bulundu.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; şehitlere rahmet dileyerek tarih bilincinin öneminden bahsetti ve “Bu topraklar şehitlerin kahramanlıklarıyla var olmuştur. Çanakkale Zaferi’ni heyecan ve gururla yâd ediyoruz” diye konuştu. 

selyus