Ana Sayfa YAŞAM 22 Mart 2019

Hilmi Türkmen, “Tebessüm Kahvesi’nde bir mutluluk var, bir huzur var”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bana ‘Başkanım sizi en çok mutlu eden projeniz ne diye’ sorarsanız hiç tereddütsüz Tebessüm Kahvesi ve siz sevgili canlarımı söylerim. Çünkü burada bir mutluluk var, bir huzur var. Bu kapıdan içeri girince insanın bütün hayatı değişiyor; sıkıntıları, dertleri dışarıda bırakıyoruz’’

Üsküdar Belediyesi, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü”nü 3 yıl önce hizmete açılan ve Down Sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı.

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce Down Sendromu genci ve ailelerini ağırlayan; Okan Karacan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte gençler, rap sanatçısı Eypio’nun şarkıları ve Doğukan Manço’nun DJ performanslarıyla unutulmaz dakikalar yaşadı. Hep birlikte şarkılara eşlik eden ve dans eden melekler, açıldığı günden bu yana sayısız ödül alan, sadece Üsküdar’ın değil Türkiye’nin projesi olan Tebessüm Kahvesi’nin 3. yaşını projenin mimarı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le pasta keserek kutladı.

Pasta kesiminin ardından gökyüzüne balonlar bırakıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Üç yıl önce bugün Tebessüm Kahvesi’ni açtık. Bugün 3. yılımızı kutluyoruz. 5 yıldır bu görevi yapıyorum. Bana ‘Başkanım sizi en çok mutlu eden projeniz ne diye’ sorarsanız hiç tereddütsüz Tebessüm Kahvesi ve siz sevgili canlarımı söylerim. Çünkü burada bir mutluluk var. Bu kapıdan içeri girince insanın bütün hayatı değişiyor; sıkıntıları, dertleri dışarıda bırakıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Engelli çocukları olan ailelere toplumun yardımcı olması gerektiğinin altını çizen Başkan Türkmen, hem Tebessüm Kahvesi hem de Bulgurlu’da açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’yle Üsküdar Belediyesi olarak ilklere imza attıklarını da söyledi.

Down sendromlu gençlerden oluşan mehter takımı ve folklor ekiplerinin de muhteşem performans sergilediği etkinlikte gençler; ok atma, mangala gibi aktivitelerle de sosyalleşme fırsatı buldu.

Kutlamada; Fotoğraf Sergisi, Keman Resitali, Ebru, Kaligrafi, Ahşap Boyama gibi etkinlikler de gerçekleştirildi.

selyus