Ana Sayfa YAŞAM 20 Eylül 2016

Hüseyin Kaplan Hoca Efendi Hakk’a yürüdü

Hakk’ın rahmetine İstanbul Eski Vaizi Hüseyin Kaplan Hoca Efendi,  Marmara İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığına defnedildi.

Süleyman Hilmi Tunahan Hoca efendinin ilk talebelerinden âlim ve fâzıl kişi İstanbul eski Vaizi Hüseyin Kaplan Hoca Efendi, bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi görüyordu. Rize’nin Kalkandere ilçesine bağlı Çayırlı köyünden olan ve Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin ömrünü Kur’an hizmetiyle geçiren talebelerinden İstanbul Eski Vaizi Hüseyin Kaplan Hoca Efendi vefat etti.

Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Süleyman Emin Kaplan’ın dâr-ı bekaya göçen muhterem babası Hüseyin Kaplan Hoca Efendi’nin cenazesi, ikindi namazına müteakip, İstanbul Marmara İlahiyat Camii’nde kılındı. Hüseyin Kaplan Hoca Efendi’nin cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın yanı sıra İsmailağa Cemaatinin ileri gelen hocalarından Kemal Efendi, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurçi, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, çok sayıda din adamı ve binlerce vatandaş katıldı.

Hüseyin Kaplan Hoca Efendi’nin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Hüseyin Kaplan Hoca Efendi bir baba dostu. Yakinen bildiğimiz, sevdiğimizdi. İlmiyle yaşamaya çalışan ama peygambere ümmet olmaya hedefi olan güzel bir insandı. Rabbim kendisine cennetinde muamele eylesin. Bizi de kendisine komşu eylesin inşallah” dedi.

selyus