Ana Sayfa YAŞAM 27 Aralık 2018

İBB’den kariyer eğitim günleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kariyer Eğitim Günleri 27. Dönem Final Programı, İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programın final bölümüne İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Paralimpik Yüzme’de Dünya Şampiyonu olan Beytullah Eroğlu’nun hayat hikayesini ve başarı sırrını anlatırken kullandığı “asıl engel zihinlerde” ifadesi damga vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Yakası’nda İBB Cem Karaca Kültür Merkezi ve Anadolu Yakası’nda İBB 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kariyer Eğitim Günleri’nin 27’inci dönemi finali, 2 binden fazla üniversite öğrencisi ile mezununun katılımıyla İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 1 Aralık’tan bu yana devam eden Kariyer Eğitim Günleri’nde uzman eğitmen ve akademisyenler gençlere kariyer planlaması ve sınavlar, cv hazırlama ve mülakat teknikleri, iş hayatında başarı adımları, gelecekte mimar liderlik, sosyal medya ve yapay zeka ile iş hayatında imaj ve giyinme kuralları gibi konularda eğitimler verdi.

Üniversite sonrasında gençlerin kariyerlerine ışık tutmak için verilen eğitimler neticesinde gerçekleştirilen final programının ilk bölümünde; Avrupa fırsatları ve AB projeleri, yurt dışındaki eğitim programları ile Avrupa Gönüllük Hizmeti gibi pek çok alanda gençlere rehberlik eden İBB Eurodesk Temas Noktası hakkında gençlere bilgi verildi. 2000’den fazla gencin katılım gösterdiği Kariyer Eğitim Günleri 27. Dönemi’nde 1461 kişi sertifika almaya hak kazandı.

İLK ÖZEL KONUK, İBB SK’NIN DÜNYA ŞAMPİYONU PARALİMPİK YÜZÜCÜSÜ BEYTULLAH EROĞLU OLDU

Kariyer Eğitim Günleri Final Programı’nın ilk özel konuğu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün Dünya Şampiyonu paralimpik yüzücüsü Beytullah Eroğlu oldu. Doğuştan engelli olan ancak buna rağmen girdiği tüm müsabakalarda engel tanımadan başarı merdivenlerini tırmanan İstanbul BBSK sporcusu Beytullah Eroğlu sporla hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

Başarılarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un önemli rol oynadığını vurgulayan genç paralimpik yüzücüsü, hayatından kesitler vererek asıl engelin zihinlerde olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, başarısında ailesinin de çok büyük katkısı olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.

İSTANBUL BBSK İLE BİRLİKTE DÜNYA VE AVRUPA’DA DERECELER ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2013 yılında transfer olduktan sonra başarılara koşarak 1 Dünya Şampiyonluğu (2017), 2 Dünya üçüncülüğü (2015, 2017) ve 2 Avrupa üçüncülüğü (2016, 2018) yaşayan 23 yaşındaki genç paralimpik yüzücüsü Beytullah Eroğlu 3 kez de Türkiye Şampiyonu olma başarısı elde etti.

HEDİYE ÇEKİLİŞİ SONUNDA PROGRAM SONA ERDİ

Final programının sonunda üç kişiye çekilişle bisiklet hediye edildi. Program gençlerin severek dinlediği şarkılardan oluşan konserle sona erdi.

Dönem Kariyer Eğitim Günleri’nde eğitim verilen konu başlıkları şu şekilde:

– Kariyer planlaması ve sınavlar- Cv hazırlama ve mülakat teknikleri- İş hayatında başarı adımları- Gelecekte mimar liderlik- Sosyal medya ve yapay zeka- İş hayatında imaj ve giyinme kuralları

selyus