Ana Sayfa YAŞAM 10 Kasım 2021

İHH Çekmeköy Temsilciliği İdlip’te

Çekmeköy İHH Temsilciliği Suriye İdlip Bölgesini ziyaret etti. Burada yapılan bir dizi ziyaretler ve yardımları Çekmeköy İHH Temsilcisi Barış Kaplan, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Gelgeç, Erdoğan Çınar, Harun Uruk ve Arama Kurtarma birimi Başkan Yardımcısı Kadir Sefil gerçekleştirdi. Ziyaretler öncesinde yurt içinde Reyhanlı Lojistik Merkezi ve Entegre Ekmek Üretim Tesisi, dünyada ilk konsept olan Katar devleti ile İHH’nın ortak yaptığı 800 öğrencisi olan ve içinde Uluslararası İmam Hatip Lisesi bulunan Eğitim Köyü’nde de bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Çekmeköy temsilcileri sorumlulardan işleyiş ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

İHH Çekmeköy temsilcileri ziyaretlerinin ikinci gününde Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye tarafına geçerek İHH’nın Babülhava Lojistik Merkezi, İdlip’te bulunan Uluslararası Doktorlar Derneği (AİD) ile İHH ortaklığında yapılan Katarakt Merkezi ve Ortez-Protez merkezi gezerek hastaları da ziyaret etti.

İdlip ziyareti sonrası dünyanın en büyük çadır kampı olan Atme bölgesi başta olmak üzere tüm bölgelerdeki eğitim, yardım ve yetim çalışmaları yerinde görüldü.

Çekmeköylü gönüllülerin desteği toplanan yardımla bölgede 3000 öğrenci ile eğitim veren okulun bir aylık öğretmen maaşları ödendi. Ayrıca bölge için büyük öneme sahip ekmek fırınına da un bağışında bulunuldu.

selyus