Ana Sayfa YAŞAM 27 Ağustos 2019

İsmail Saymaz’a aptal muamelesi!

Kadınlar hiç kimseye emanet değildir. Erkeklerle eşit haklara sahiptirler diye paylaşım yapan İsmail Saymaz’a cevap veren vatandaş, “İslam’da “emanet” kavramı her hangi bir şeyin sizin mülkünüz olmadığını anlatmak için kullanılır. İstediğin zulmü, muameleyi yapamazsın demenin bir çeşididir. Tabi siz at gözlüklerinizi çıkarmadan nasıl anlarsınız bilemiyorum ama aptala anlatır gibi anlattım.”

Gazeteci İsmail Saymaz, pirim yapmak için İslam’a, alimlere, hocalara saldırmaya başladı. Önce Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a saldırın, böcek kafalı gazeteci Saymaz, daha sonra çıktığı televizyon programında dini bilgisi yetersiz kaldığı için Cüppeli Ahmet hocaya sözlü saldırma ve iftira atmaya başladı. Tabi Cüppeli’den ağzının payını da aldı. Öte yandan Diyanet İleri Başkanı Ali Erbaş’ın Emine Bulut cinayeti üzerine yaptığı paylaşımını etiketleyip bilgiden yoksun  olarak Hadis’i inkar eden yorum ekleyerek paylaştı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımının altına yorum yapan vatandaşlar Saymaz’ı adeta şamar oğlanına çevirdiler!!

İSMAİL SAYMAZ, “KADINLAR HİÇ KİMSEYE EMANET DEĞİLDİR”

Emine Bulut cinayetinin ardından Diyanet İleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından bir açıklama yapan “Herkes bilmelidir ki, her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması, en büyük zulümdür. İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir” açıklamasına cevap veren cahil cühela gazeteci İsmail Saymaz, “Diyanet, “kadınlar emanettir” söylemini terk etmeli. Bu söylem, kadına yönelik şiddetin nedenlerinden biridir. Kadına şiddet uygulayan erkekler “emaneti (namusunu) koruduğunu” düşünmektedir. Kadınlar hiç kimseye emanet değildir. Erkeklerle eşit haklara sahiptirler” dedi.

“APTALA ANLATIR GİBİ ANLATTIM”

Sosyal medyadan bu zir cahil açıklamayı yapan Saymaz’a Elif isimli bir vatandaş kapak niteliğinde cevabı verdi: “İslam’da “emanet” kavramı her hangi bir şeyin sizin mülkünüz olmadığını anlatmak için kullanılır. İstediğin zulmü, muameleyi yapamazsın demenin bir çeşididir.

Tabi siz at gözlüklerinizi çıkarmadan nasıl anlarsınız bilemiyorum ama aptala anlatır gibi anlattım.”

“GAZETECİ OLMUŞSUN AMA!”

Yine bir Cengiz Demici isimli vatan “Arkadaş sen nasıl bir insansın?

Kadınlar bize Allah’ın emaneti değil mi?

Emanet demek kıymetini bilmek demek,

değer vermek demek,

saygı duymak demek,

itibar gösterin demek…

Gazeteci olmuşsun ama hala

cahil ve bilgisizsin!”

İSLAM’A DÜŞMANLIK EDECEKSEN DE ÇIK ERKEK GİBİ YAP İSMAİL

Hamdullah Er isimli vatandaş ise: “Peygamber efendimizin Hadis’idir bu İsmail.

İslam’a düşmanlık edeceksen de çık erkek gibi yap İsmail. Satır aralarında saklanma.”

Bir başka vatandaş: ” Peygamber Efendimiz veda hutbesinde “Kadınların haklarını gözetin ve bu hususta Allah’tan korkun. Çünkü siz onları Allah’ın emaneti olarak aldınız” diye buyurmuşken; bir Müslüman, “Kadın kimseye emanet değildir” diyemez” dedi..

selyus