Ana Sayfa YAŞAM 23 Haziran 2018

İsmailağa Cemaatinden tarihi açıklama

Nakşibendi Tarikatı Halidiye Kolu İsmailağa Cemaatinden 24 Haziran seçimlerine yönelik önemli açıklama geldi. İsmailağa Vakfı Başkanı ve Mahmud Efendi Hazretleri’nin Mâhdumu (büyük oğlu) Ahmet Ustaosmanoğlu Hocanın İsmailağa Camiası adına yaptığı açıklama şöyledir:

“Milletimiz, ülkemiz ve bütün Âlem-i İslâm için hayati bir kararın arefesindeyiz. Bu tarihi süreçte, kararını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tercihiyle ilân etmiş bulunan İsmailağa Câmiamızı hedef alan malum fitne ve fesat odaklarının, sosyal medya üzerinden yeniden faaliyete geçtikleri görülmektedir.

Efendi Hazretlerimizin, özellikle Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocanın vefatının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesini açıkça söylediğini, buna rağmen söz konusu kesimin böyle bir durum vaki olmamış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını, sürecin hassasiyeti dolayısıyla bir kere daha kardeşlerimize hatırlatmak isteriz.

Bunlar, sahte referanslar, hayali senaryolar, zaman ve mekân saptırmaları ile herkesi ve her şeyi istismar eden, maalesef kör siyasi hesapları için camiamızın öncü isimlerini hatta Efendi Hazretlerimizi dahi istismar etmekten çekinmeyen edep ve şuur mahrumu nasipsiz kimselerdir. Siyasî görüşlerini, Efendi Hazretlerimizin ulvî dâvâsına tâbî kılmak yerine; kendi maksat ve anlayışlarına uydurarak, Efendi Hazretlerini kendilerine tâbî kılmaya çalışan saptırıcı, gafil ve cahil bu güruha itibar edilmemesi gerektiğini önemle belirtiriz.

Özellikle ehl-i tasavvuf, irfan ve ihsan sahibi, içinde bulunduğu zamanın mükellefiyetini idrak eden, zaman bilincine sahip “ibnu’l-vakt” olması gereken kişidir.

Efendi Hazretlerimizin murâdı ve ümmetin icmâını idrak eden feraset sahiplerinin doğru kararlar vereceğine şüphe yoktur.”

 

selyus