Ana Sayfa YAŞAM 22 Eylül 2014

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında…

İstanbul İtfaiyesi’nin 300. kuruluş yılı münasebetiyle Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tatbikat nefesleri kesti. Tatbikatı iz

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında…

İstanbul İtfaiyesi’nin 300. kuruluş yılı münasebetiyle Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tatbikat nefesleri kesti. Tatbikatı izleyen Başkan Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’ni dünyanın en modern ve gelişmiş teşkilatı haline getirdiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin 300. kuruluş yılı münasebetiyle Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tatbikat ve eğitimlere katıldı. Burada düzenlenen törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, yerel yönetici olarak İstanbul’da güvenli bir yaşam sunmanın da görevleri olduğunu hatırlatarak, 3 asırlık geçmişiyle İstanbul İtfaiyesi’nin İBB’nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.
Dünyanın en eski ve köklü itfaiye teşkilatlarından olan İstanbul İtfaiyesi’nin İstanbul dışında yurt içinde ve yurtdışında da birçok afette görev yaptığını belirterek, itfaiye teşkilatına teşekkür eden Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dönemimizde İstanbul İtfaiyesi’ni dünyanın en modern ve gelişmiş teşkilatı haline getirmek için birçok çalışmalara imza attık. Biz söz var: “Kem aletle kemalat olmaz’. Bunu bilerek bütün teknolojik gelişmeleri yakından takip ettik. Dünyanın gıpta ettiği New York İtfaiyesi ile yarışacak şekilde araç gereç tedarikinde bulunduk, eğitimler verdik. Gönüllü itfaiyecilik teşkilatını kurup köylere kadar yaygınlaştırdık.”

İtfaiye en modern araçlarla hizmet veriyor

Kanun-i Sultan Süleyman’ın Fermanından Tulumbacılara, Tulumbacılardan, Kont Szechynı Paşa’ya, Paşa’dan Modern, hızlı, eğitimli İstanbul İtfaiyesine…
İstanbul İtfaiyesi son 11 yılda dünya standartlarına ulaştı. En modern ve gelişmiş ekipmanları ile binlerce olaya müdahale eden itfaiyeciler her zaman İstanbul halkının yardımına koştu. İstanbul İtfaiyesi Kocayusuf, Ahtapot, Yengeç, Hızırgüç, Alev Kartalı olarak adlandırılan en modern itfaiye araçları ile 24 saat görev başında.
Daha güvenli bir İstanbul kurmak için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İtfaiyenin güçlenmesi için önemli yatırımlara imza attı. İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi. İstanbul İtfaiyesi yurt içi ve yurt dışında birçok doğal afetlerde görev aldı.
Felaketlerin ve kazaların önüne geçmek mümkün değildir. Ancak alınacak tedbirler ve eğitim birçok olayı can-mal kaybı olmadan önlenebilir. İşte bu yolda da yatırımlarını arttıran İstanbul İtfaiyesi eğitimde de öncülük yaptı. İstanbul İtfaiyesi yılda 427.782 Vatandaşa afet ve korunma eğitimi verdi. Yurtiçi ve yurtdışı itfaiye teşkilatlarına eğitim veriyoruz. Bina yapımlarında projelerinden denetleyerek gerekli yangın ve afet güvenliği tedbirleri alınması konusunda yol gösterici oldu.

2014 yılı sayılarla İstanbul itfaiyesi

Eğitim verilen Vatandaş 427.782
Yetiştirilen İtfaiye Gönüllüsü 5245
Yangınlara ortalama varış süresi 5 dk.
Araç 719
Personel 4.687
İstasyon 112
Plajlarda Kurtarılan kişi sayısı 6.646
Yangın 15.848
İtfaiye olay 33.346

Etiketler:
selyus