Ana Sayfa YAŞAM 26 Eylül 2017

İstanbul İtfaiyesi 303 yaşında

Kanun-i Sultan Süleyman’ın Fermanından Tulumbacılara, Tulumbacılardan, Kont Szechynı Paşa’ya, Paşa’dan Modern, hızlı, eğitimli İstanbul İtfaiyesine derken bugün 303 yıl geride kaldı.

İstanbul İtfaiyesi son 13 yılda dünya standartlarına ulaştı. En modern ve gelişmiş ekipmanları ile binlerce olaya müdahale eden itfaiyeciler her zaman İstanbul halkının yardımına koştu. İstanbul İtfaiyesi Kocayusuf, Ahtapot, Yengeç, Hızırgüç, Alev Kartalı  olarak adlandırılan en modern itfaiye araçları ile 24 saat görev başında.

Daha güvenli bir İstanbul kurmak için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin güçlenmesi için önemli yatırımlara imza attı.

İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi. İstanbul İtfaiyesi yurt içi ve yurt dışında birçok doğal afetlerde görev aldı.

Felaketlerin ve kazaların önüne geçmek mümkün değildir. Ancak alınacak tedbirler ve eğitim birçok olayı can-mal kaybı olmadan önlenebilir. İşte bu yolda da yatırımlarını arttıran İstanbul İtfaiyesi eğitimde de öncülük yaptı.

selyus