İstanbul sel oldu Üsküdar Belediyesi’nin gönül sofrasına aktı

Üsküdar Belediyesi, yine bir ilke daha imza atarak tarihin manevi sayfalarına adını yazdırdı. Belediye, Kız Kulesi, İstanbul Boğazı ve Yarım Ada manzaralı Harem’den sahil yolu boyunca 2 kilometrelik alanda yaklaşık 70 bin Üsküdar ve İstanbulluyu aynı sofrada ağırladı.

Bu eşsiz manzarada gerçekleşen iftarda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz bu akşam 50 bin kişi olarak duyurmuştuk ama görüyorsunuz bütün İstanbul burada bütün Türkiye burada bir olduk birlik olduk. Birlikte Türkiye olduk” dedi.

“TOPLU İFTAR GELENEĞİNİN BAŞLADIĞI YERDEYİZ”

Birlikte Türkiye olduk diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, “Sevgili hemşehrilerim Allah’a şükrediyorum. 11 ayın Sultanı Kur’an-ı Kerim ayındayız. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı aydayız. Bin aydan daha hayırlı bir gecedeyiz. Kadir Geceniz mübarek olsun. Toplu iftar geleneğinin başladığı yerdeyiz. Bugün sizlerle gerek Üsküdarlı hemşehrilerimiz gerek İstanbul’un diğer ilçelerinden gerekse Anadolu’dan yurt dışından misafirlerimiz var. Biz bu akşam 50 bin kişi olarak duyurmuştuk ama görüyorsunuz bütün İstanbul burada bütün Türkiye burada bir olduk birlik olduk. Birlikte Türkiye olduk” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta iftar programına katılarak Üsküdarlılar ile birlikte oldu.

selyus