Ana Sayfa YAŞAM 25 Aralık 2021

İstanbul Takipte “Alanında İz Bırakanlar” ödül gecelerinin 7.’si düzenlendi

İstanbul Takipte Haber Sitesi “Alanında İz Bırakanlar” 7. Geleneksel Sezai Karakoç Temalı Ödül Gecesi düzenlendi. Kendi alanın iz bırakan ve çıkış yapanlara ödüllerini AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz, Avukat Serkan Bayram, Doktor Ravza Kavakçı Kan, Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü takdim etti. 

İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’nin öncülüğünde, Bayram Aygün’ün sunumuyla Sancaktepe Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz, Avukat Serkan Bayram, Doktor Ravza Kavakçı Kan, Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doktor Mustafa Küçükkapdan, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Avukat Recep Şencan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Sinem Çiftçi ile Avukat Selver Akkoyun, Beykoz Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili, İBB Meclis Üyesi, AK Parti Beykoz Kadın Kolları İlçe Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti Sancaktepe Kadın Kolları Başkanı Sefanur Akça, Tuzla Belediyesi Başkan Danışmanı Derya Bacacı, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri ve İstanbul Takipte okurları katıldı.

“BİZİM ÖDÜL LİSTEMİZDE KADIN KOTASI YOK”

Desteklerinden dolayı Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü’ye ve ekibine teşekkür ederek açılış konuşmasına başlayan Hüseyin Adil Yelkenci, “7.’sini düzenlediğimiz ödül gecemizde bizleri yine yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Bu yılki temamıza merhum üstat Sezai Karakoç’un adını verdik. O ülkemizin milli şairlerindendi. Rabbim rahmet eylesin. Sitemize ve sosyal medya hesaplarımıza sürekli saldırı var. Bu haber sitesi benim değil, hepimizin haber sitesidir. Onun için Yerli ve Milli olan haber sitemize sahip çıkalım.

Öte yandan kadınlarımızla ilgili bir iki cümle dile getirmek istiyorum. Kadınlarımız, teşkilatların temel taşlarıdır. Bu dava onların sayesinde ayakta duruyor. Ancak kadınlara yeterince maddi ve manevi desteğin verilmediğini düşünüyorum. Biz İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak ödülleri değerlendirirken “Kadın Kotası” falan koymuyoruz. Bu akşam burada ödül alanların yarısı kadın. Geriye dönük yaptığımız ödül gecelerinde de aynı davrandık. O kota işi siyesilere ait. Ayrıca kadın kotasını çok doğru bulmuyorum. Bu konudaki samimiyetimiz de zaten solana yansımış durumda. Tekrar katılımlarınızdan dolayı kıymetli protokolümüze ve salonu dolduran herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“SİYASETTE KADINLARLA BERABER YOL YÜRÜMENİN MUCİZESİNİ KEŞFEDEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDIR”

Ödül gecesinde bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, “Siyasette kadınlarla beraber yol yürümenin mucizesini keşfeden sayın cumhurbaşkanımızdır. Herkese örnek oluyor. Hüseyin beyde bu işin sırrını keşfetmiş, Hanımefendileri arkasına almış ve gayet güzel bir program düzenlemiş. Allah razı olsun diyorum.

Ödüller bugün yaptıklarımız için ama esas önemli olan bundan sonra yapacağımız bütün işlere teşvik için. Her birimiz bunun için çalışacağız.

2023 hedefimizde, Rabbimizin izniyle ve siz güzel kardeşlerimizin gayretleriyle hep beraber el ele, omuz omuza bayrağımızı daha yukarılara taşıyacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ TEBRİK İÇİN ARADIĞINDA ÜZGÜNDÜ. ÇÜNKÜ İSTANBUL’U KAYBETMİŞTİ”

Bir başka konuşmacı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doktor Mustafa Küçükkapdan, “Ben hiçbir zaman bürokrat olamadım. Siyasete yıllarını vermiş birisi olarak hep sahada kaldım. Yücel yılmaz başkanım aday olduğunda bana ‘gündüz belediyede akşam seçim çalışmalarında yanımda olacaksın’ dedi. ‘tamam olsun dedim’. Sahayı bilen birisi olarak anketlerde 7 puan gerilerde olduğumuz seçimi aldık çok şükür. Cumhurbaşkanımız tebrik için aradığında üzgündü. Çünkü İstanbul’u kaybetmişti.

Ama şimdi çok dua ediyoruz şu seçim çabuk gelsin İstanbul’u yeniden geri alalım diye.

Balıkesir için seçimlerde gerilerdeydik ama Balıkesir’de şimdi artık çok güçlüyüz. Çok iyi şeyler yaptık. Yücel Yılmaz gibi çok güzel ve heyecanlı bir başkanımız var” diye konuştu.

“KENDİ DALINDA ÖDÜL ALAN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM”

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, Serkan Bayram, “Biz Hüseyin abiyle çok eski tanışırız ve bu davada birlikte güzel anılarımız var. Özellikle adadaki çalışmalarımızı hiç unutmuyorum. Hele ikimizin bir fotoğrafı var, onu hala saklıyoruz. Bu akşam yine güzel bir organizasyonla bizleri sizlerle buluşturdu. Sizlerde bu anlamlı gecede yine beraber olduğumuz için mutlu olduk. Burada ödül alanların bir araştırma neticesinde ortaya çıktığı çok açık görülüyor. Kendi dalında ödül alan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“ÖDÜL ALAN BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Daha sonra söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Geleneksel hale gelen ödül gecesinin içeriği yine dolu dolu. Ödül alanlara baktığımız da bu davaya önemli katkıları olan isimleri görüyoruz. Balıkesir Büyükşehir Genel Sekreteri Doktor Mustafa Küçükkapdan hem okul arkadaşım, hem iş arkadaşım, hem de dava arkadaşım. Ben ödül alan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyor, Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“KADINLARIMIZI AKTİF SİYASETE KAZANDIRAN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDIR”

Gecede söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Artık geleneksel hale gelen ve çok aksi bir şey olmadıkça katılım gösterdiğimiz ödül gecesinin istikrarı ve içeriğinin dolu dolu olması güzel bir çalışmanın ürünü. Hüseyin kardeşimin kadınlarımızdan bahsetti gibi sayın cumhurbaşkanımız Refah Partisi İl Başkanı iken bu hareketi başlattı. Siyasiler tarafında kadınlarımızın hor görüldüğü o yıllarda aktif bir şekilde siyasete kazandıran, onlara sahip çıkarak başarılı çalışmalarını ve samimiyetlerini keşfeden yine sayın cumhurbaşkanımızdır.

Ödül alanların kendi alanında emek veren isimlerden oluştuğunu görüyoruz. Ben ödül alan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ

“İSTANBUL TAKİPTE ÖZEL ÖDÜLÜ”

Erdem Koçoğlu

Meryem Köylü

Meral Kayaalp

İlhami Günaydın

Sevgi Gülseren

Kasım Çaputlu

Dilek Avcı

“ALANINDA İZ BIRAKAN ENGELLİ”

Muhittin Satır

“İNSANA DOKUNAN STK”

Tülay Demircan Koyuncu

Doktor Abdülbeşir Ceylan

“ALANINDA İZ BIRAKAN MUHTAR”

İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ümraniye Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delibalta,

Esenyurt Koza Mahallesi Muhtarı Cavide Karakülah,

Eyüpsultan Düğmeciler Mahallesi Muhtarı Süleyman Özcan,

Beyoğlu Tomtom Mahallesi Muhtarı Songül Öztunç

“ALANINDA İZ BIRAKAN SPORCU”

Zafer Öğer

“TANITIM MEDYADA ÇIKIŞ YAPAN”

Rukiye Aydemir

“KÜLTÜR-SANAT’TA İZ BIRAKANLAR”

Mehmet Mazak

“EDEBİYATÇI ONUR ÖDÜLÜ”

Ahmet Sezai Karakoç

“ALANINDA İZ BIRAKAN EĞİTİMCİ”

Talat Yavuz

“SİYASET VEFA ÖDÜLÜ”

Azmi Ekinci

Fazlı Kılıç

Ayşegül Kaya

Fatih Tuna

Yurdanur Arhan

İlker Çandır

Tuncer Dede

Tülin Tulin Hattat

Necdet Bekçi

Cennet Malkoç

Hikmet Urfalıoğlu

“İSTANBUL TAKİPTE ÖZEL ÖDÜLÜ”

Özlem Tahtacı

“ALANINDA ÇIKIŞ YAPAN KADIN SİYASETÇİ”

Hatice Bozdağ

Avukat Selver Akkoyun Korkmaz

Sefanur Akça

“BASINDA İZ BIRAKANLAR”

Mustafa Kartoğlu

“ALANINDA İZ BIRAKAN HABER AJANSI”

İhlas Haber Ajansı

“İSTANBUL TAKİPTE ONUR ÖDÜLÜ”

Avukat Gönül Yıldız

“PROJELERİYLE İZ BIRAKAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI”

Doktor Yücel Yılmaz

“ALANINDA İZ BIRAKAN YEREL YÖNETİCİ”

Doktor Mustafa Küçükkaptan

“PROJESİYEL İZ BIRAKAN BELEDİYE”

“Başarılı Öğrencilere Kitap Dağıtımı” projesiyle

Avukat Şeyma Döğücü

(Sancaktepe Belediye Başkanı)

“Gönül Elleri Çarşısı” projesiyle

Doktor Şadi Yazıcı

(Tuzla Belediye Başkanı)

“Uluslararası Kısa Filim Yarışması” projesiyle

Ahmet Poyraz

(Çekmeköy Belediye Başkanı)

“Nevmekan Kitap Kafeler” projesiyle

Hilmi Türkmen

(Üsküdar Belediye Başkanı)

“ALANINDA ÇIKIŞ YAPAN SİYASETÇİ”

Abdullah Özdemir

Sinem Çiftçi

Avukat Recep Şencan

Erdem Demir

selyus