İstanbul’un mangal yürekli kadın muhtarı: Cavide Karakülah

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve onun elemanı Murat Ongun ile tek başına aslanlar gibi mücadele eden İstanbul’un mangal yürekli kadını, Koza Mahalle Muhtarı Cavide Karakülah, İBB muhtarlıklar müdürlüğünü basarak, “Tüm bilgilerimizin olduğu bu özel kurumda PKK’lı teröristi nasıl çalıştırırsınız?” diyerek çatır çatır hesap sordu!

Esenyurt Koza Mahalle Muhtarı Cavide Karakülah, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile yaşadığı olumsuzlukları İstanbul Takipte Haber Sitesi ile paylaştı.

Hem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem de onun elemanı Murat Ongun’u sert bir dille eleştiren Cavide Karakülah, İBB ile verdiği mücadele sırasında İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta’nın kendisine sahip çıkmamasına ve hem federasyon yönetiminden hem de federasyon üyeliğinden atmasına hala bir anlam veremediğini ifade etti.

Karakülah, ayrıca İBB’nin kendisine olan bireysel kinini kusarak Ramazan ayında Koza Mahallesinde bulunan fakir ailelere erzak göndermeyerek mağdur ettiğinin altını özellikle çizdi…

“PKK’LI ÇALIŞTIRAN İBB MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜNÜ BASTIM”

Koza Mahalle Muhtarı Cavide Karakülah ile yaptığımız röportajda şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı TBMM de yaptığı bilgilendirmede: ‘İBB’nin içinde terörle iltisaklı çalışanlar var. Biz İçişleri Bakanlığı olarak bu konunun takipçisiyiz.’

Ben bu bilginin ardından Twitterden Muhtarlıklar Müdürlüğü Özel Kalemi Sevtap Ayman’ın terörle iltisaklı olduğu haberini öğrendim.

Muhtarlıktan bastım gittim İBB Muhtarlıklar Müdürlüğüne, girdim içeriye, müdür bey toplantıdaymış. Kapısını açarak toplantısını böldüm. ‘Hayırdır nerede senin sekreterin?’,  ‘izinde’ dedi. ‘Çağır onu buraya’ dedim.

İstanbul’un bütün muhtarlarının mahallesindeki vatandaşların tüm kimlik bilgilerinin olduğu burada sen terörist çalıştırıyorsun. Kandil’le bağlantılı. Kuzey Irak’a kaç defa giriş çıkışı olan bu teröristin ablası kırmızı kategoride aranıyor!

Beni oradan uzaklaştırmak istediler. Ben de beni buradan çıkaramazsınız. Şimdi dilekçe veriyorum. ‘Benim mahallemin bütün kimlik bilgilerini benim önümde sileceksiniz’ dedim. Silmemek için işi yokuşa sürseler de ısrarcı oldum ve bir şekilde o bilgileri bilgisayardan sildirdim.

Daha sonra bu gelişmeler Sabah gazetesinde ve A haber de haber olup, Türkiye’de yer yerinden oynayınca Ekrem İmamoğlu’nun elemanı Murat Ongun, kendi yönettiği sosyal medya sayfasında ‘Sabah gazetesindeki muhtarımız. Tweet bu kadar’ diyerek haberi paylaşıyor! Paylaşımının yanın da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile olan fotoğrafımı ekliyor.

Paylaşımının altından bana hakaretler, tehditler ve küfürün bini bin para..

Bende, bana gelen tehditler vız gelir tırıs gider diyerek bildiğimi yapmaya devam ettim.

Benim ve mahallemin bütün kimlik bilgileri onlarda. Böyle birinin çalıştığı yerde benim herhangi bir terör örgütüne uya olmadığım ne belli!

Belki benim PKK da belki Kandil de ismim var. Bundan dolayı endişe ettim ve bu adımları attım.

Bende savcılığı suç duyurusunda bulunarak benim başıma gelecek en ufak bir zararın sorumlusu Ekrem İmamoğlu ile Murat Ongun’dur bu saat itibariyle.

Bu arada Ekrem İmamoğlu hakkında 3 kuruş, Murat Ongun hakkında ise 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtım.

Daha sonraki günlerde bana tehditler başladı. ‘Bu burada bitmeyecek’ diye notlar yazmaya başladılar. Arabama zarar verdiler.

Ben de sosyal medyadan ‘Bana yapılan bu tehditlerin önü arkası yoktur. Sizden korkmuyorum. Sabah 8.30’dan akşam 17.0’ye kadar buradayım. Gelmek isteyen varsa buyursun gelsin.’ diyerek paylaşım yaptım” dedi.

“KADİR DELİBALTA BANA SAHİP ÇIKMADI!”

Muhtar Karakülah, “Bunca gelişimlerin ardından İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, bana sahip çıkması gerekirken ‘niye böyle yapıyorsun, İçişleri bakanı ne güne duruyor, İBB ‘de terörist varsa görevini yapsın. Sen niye karışıyorsun’ diyerek beni federasyon yönetiminden çıkardı.

Yetmedi beni Federasyondan ihraç etti, ardında da ortak yazıştığımız gruptan da attı beni” diye konuştu.

“İBB MUHTARLIĞIMA ERZAK GÖNDERMEDİ”

Karakülah, “Tüm bu gelişmelerle ilgili konuşmalar devam ettiği süreçte Ramazan ayı geldi. Biliyorsunuz Ramazan ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İstanbul’un bütün muhtarlarına erzak kolisi gelir. Muhtarla da ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz, fakir ailelere bu erzakları dağıtır. Biz bu arada mahallem adına İBB’den erzak bekliyoruz. Son Arife gününe kadar bekledim. Baktım erzak gelmeyecek, bende içeriden yaptığım istihbaratta, ‘Esenyurt Koza Mahallesi Muhtarına erzak vermeyin’ talimatı olduğunu öğrendim. Ben de sosyal medyadan: ‘bunların dili ayrıştırıcı, kin ve nefret duygularıyla İBB’yi yönetiyorlar. Bunu tüm İstanbulluların bilmesini istiyorum.’ diyerek paylaşım yaptım.

Bu arada Ramazan’da mahallemdeki ihtiyaç sahibi ailelerin erzaklarını kendi olanaklarımızla karşıladık” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus