Ana Sayfa YAŞAM 19 Ağustos 2021

İstanbul’un muhtarlarından sel bölgelerine yardım eli uzandı

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin haberine göre İstanbul Muhtarlar Federasyonu’nun öncülüğünde İstanbul’un 39 ilçesindeki 962 muhtarı, Kastamonu ve Sinop sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara merhamet elin uzattı. Daha öncede Rize ile Artvin’deki sel felaketlerinin yanısıra Ege ve Akdeniz’deki yangınlara da destek veren İstanbul’un merhametli muhtarları, Kastamonu ve Sinop sel bölgesine bir tır, iki kamyon ve bir otobüs dolusu malzeme götürdü.

SUNA ÜSTÜNER, “İSTANBUL’DAKİ 962 MUHTARIMA CANİ GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORU

Yardımlar İstanbul’dan Kastamonu’ya gönderilirken bir toplantı düzenleyen İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta’yı İçişleri Bakanlığı Muhtarlardan Sorumlu Daire Başkanı Suna Üstüner, Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı ve Belediye Meclis Üyesi Esat Kalay, İlçelerin Muhtarlar Dernek Başkanları ve yüzlerce muhtar yalnız bırakmadı.

ESAT KALAY, “BAŞTA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ OLMAK ÜZERE DEVLET-MİLLET EL ELE OLMANIN ÖRNEĞİNİ ORDA GÖRDÜK”

Meydandan bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkan Danışmanı Esat Kalay, “Sel bölgesinde zor bir süreç yürütülüyor. Gözümle gördüğüm bir sürü olay var. Hepsine şahitlik ettik. Ama başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet-millet el ele olmanın örneğini orda gördük. Bugün burada Kadir Başkanımızın öncülüğünde İstanbul’un tüm muhtarları zenginlik ve renklilik katması birlik ve beraberlikle bütün zorlukların üstesinden gelmesi için yeterlidir” dedi.

KADİR DELİBALTA, “OKYANUS’TA DAMLA MİSALİ SEL BÖLGESİNE YARDIM EDİYORUZ”

Başkan Kadir Delibalta, “Gördüğünüz üzere meydan yapılanlara şahitlik yapıyor. Daha öncede hem yangın bölgesine hem de Rize Artvin sel bölgesine yardım getirdik. Okyanus’ta damla misali şimdi de Kastamonu ve Sinop sel bölgeleri için topladığımız yardımları götürüyoruz. Ben buradan emeği olan bütün muhtarlarıma, yönetim kuruluma ve 23 ilçe muhtarlar dernek başkanıma, emeği geçen hayırseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kaynak: İstanbul Takipte Haber Sitesi

selyus