Ana Sayfa YAŞAM 28 Mart 2022

Kadem Ekşi, yeniden Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şube Başkanı seçildi

Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin oylarının tamamını alan mevcut Başkan Kadem Ekşi yeniden seçildi. Başkan Ekşi, kendisini yeniden aday gösterdiği için Genel Başkan Kınık ile yönetimine ve delegelere teşekkür etti.  

Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

İl Başkanı Kadem Ekşi’nin ev sahipliğinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ile Avukat Abdullah Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, Türk Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, aralarında Kadıköy Şube Başkanı Birol Boz, Beykoz Şube Başkanı Mustafa Gürkan, Ümraniye Şube Başkanı Cemali Ergül, Tuzla Şube Başkanı Sebahattin Demir’in de bulunduğu 39 İlçe Şube Başkanları ile yönetimleri, Kızılay delegeleri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

“İNSANIN; BEDENİ, RUHU VE MANEVİ HAYATIYLA BİR BÜTÜNDÜR”

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Kınık, “2030 stratejimizde insanı ve toplumu güçlendirmek için, insanın ve toplumun onurunu korumak için, insan olarak var olma gayemiz veya nedenselliğimizin üzerinde inşa edildiği değerleri geliştirmek için çalışıyoruz. İnsanın; bedeni, ruhu ve manevi hayatıyla bir bütündür. Bunu da gözeterek insanların her türlü ihtiyaçlarını gidermek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

“KIZILAY, SAÇ RENGİNİ DE ÖNEMSEMEZ, GÖZ RENGİNİ DE ÖNEMSEMEZ, İDEOLOJİSİNİ DE ÖNEMSEMEZ, DİNİNİ DE ÖNEMSEMEZ”

Kızılay’ın mağdurun, muhtacın, mazlumun ve muhacirin mensubiyetini gözetmeyen dünyadaki ender kurumlardan biri olduğunu belirten, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe “Saç rengini de önemsemez, göz rengini de önemsemez, ideolojisini de önemsemez, dinini de önemsemez. Dünyanın her yerinde, imkanı elverdiği ölçüde mağdurun, muhtacın, mazlumun, muhacirin yanında olmaya gayret etti 150 yılı aşkın” dedi.

Tek liste olarak kongreye giren Kadem Ekşi, yeniden Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şube Başkanı seçildi. Başkan Ekşi, Genel Kurul’un sonunda yeni yönetim kurulu ile birlikte fotoğraf çektirdi. 

selyus