Ana Sayfa YAŞAM 3 Şubat 2015

Kadınların çadır kente uzanan merhamet duygusu

İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe Kadın Kolları Başkanları, Suruç ve Eyyübiye’de kurulan çadır kentlere giderek ihtiyaç sahibi Suriyeli aileleri giydirdiler..

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının “Üşüyorum, Yardım Edin!” sloganıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında İl Kadın Kolları Yönetim kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanlarından oluşan kalabalık bir ekip Şanlıurfa’ya gitti. Kafile Başkanlığını İl Sosyal İşler Başkanı Zeynep İşcan’ın yaptığı kadın kolları ekibi, çadır kent bölgelerine gittiklerinde duygulu anlar yaşadılar..

İl Başkan Yardımcısı Zeynep İşcan’ın yanı sıra aralarında Süreyya Yılmazer ile Nurdan Özyazar’ın bulunduğu il yönetim kurulu üyeleri, yine aralarında İnci Akbulak, Gaye Zayıf, Songül Kavalcıoğlu’nun bulunduğu ilçe kadın kolları başkanlarından oluşan İstanbul İl Kadın Kolları ekibi, Urfa’da ki Suriyelilere giderken 4 TIR dolusu kadın giysisi götürdüler.

Şanlıurfa’da kurulan Lojistik Dağıtım Merkezini ziyaret eden İstanbul Kadın Kolları ekibi, buradan Suruç ve Eyyübiye de kurulan çadır kentlere geçerek buradan yaşayan ailelerle yakinen ilgilendiler. Ayrıca acil ihtiyacı olan aileleri giydirdiler..

Hükümet tarafından 35 milyon dolar yatırım yapılan ve 40 bin Suriyeli insanın yaşadığı Suruç çadır kent, dünyanın en konforlu çadır kenti..

Haber/Fotoğraf: Gaye Zayıf

 

Etiketler:
selyus