Ana Sayfa YAŞAM 17 Haziran 2017

Kızılay İstanbul Şubesi, hayırseverleri gönül sofrasında ağırladı

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından gönül sofrasında ağırlanan 5 bağışçıdan daha anaokulu sözü aldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen iftara katıldı. İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa ayrıca İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başbakan Binali Yıldırım’ın kızı Bahar Büşra Yıldırım Köylübay, gelini Seda Yıldırım ile torunu Sena Yıldırım, Türk Kızlılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu, Türk Kızlılayı İstanbul Şubesi Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay bağışçıları ve misafirler katıldı. Semiha Yıldırım’ın bir konuşma gerçekleştirdiği programda. Kızılay anaokulları yapımında bağışta bulunan bağışçılara ödül takdim edildi. Sayın Yıldırım, 5 bağışçıdan daha anaokulu sözü aldı. Programda ayrıca Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından Semiha Yıldırım’a Kızılay Anaokulu maketi hediye edildi.

İftar programında  bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, “Konukların Ramazan’ı Şerif’inin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Eşi Semiha Yıldırım, “Ramazan Şerif, inşallah yakın coğrafyamızda ve tüm dünyada barışa, kardeşliğe esenliğe ve de huzura vesile olur. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz bir çok konuda olduğu gibi cömertlikte de rehberimizdi. Efendimizin yüksek ahlaki ve yardımseverliği Ramazan ayında daha da artarak yoğunlaşmıştır. Türk Kızılayı da hem bizim topraklarımızda hem de dünyada Peygamberimizin cömertlik mirasına uygun hizmetler veriyor. Bu hizmetler Ramazan ayının manevi iklimi ve bereketiyle daha da büyüyor ve de zenginleşiyor. Nice ihtiyaç sahipleri, nice yaralı gönül bu hayır seferberliği vesilesi ile derdine derman buluyor. İşte Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığının öncülük ettiği ve sizlerin desteğiyle atılmış bir projede daha da ilerliyoruz.” dedi. Türk Kızılayı’nın yürüttüğü ve kendisinde destek verdiği ’81 ilde 81 anaokulu’ projesinden de bahseden Yıldırım, “Türk Kızılayı anaokulu projesinin 45 tanesi tamamlandı ve bu okulların yapımına başlandı. 52 anaokulunun sözü alındı. Bu sayıyı 81’e tamamlamak için yardımlarınızı bekliyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

İftar programında ayırca İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım birer selamlama konuşması yaptılar.






selyus